Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: na de verhuizing van B haalden we shoarma bij een van de twee zaken op 20 meter van zijn voordeur (B woont in een ontzettend leuke multiculturele wijk in Rotterdam). Ik nam een kleine shoarma-schotel zonder friet, in de veronderstelling dat ik dan meer salade zou krijgen – integendeel, ik kreeg een enorme berg vlees. Best goed te doen.

Horen: bij de opening van de tentoonstelling Een deftige parade in de Lakenhal was er een klassieke muziek-dj: de heer Von Rosenthal de la Vegaz. Ik vond het echt ontzettend leuk. Als ik ooit een fancy vernissage organiseer, ga ik hem uitnodigen.

Ruiken: ik ben nog lekker de herfstluchtjes aan het testen. Deze week is het Alamut, van Lorenzo Villoresi. Mijn herfstluchtjes ruiken eigenlijk allemaal warm, kruidig en een beetje naar kont. Want dat vind ik lekker.

Zien: gisteren heb ik met M de documentaire Five Years, over David Bowie. Wat een prachtige man is dat toch. Al vond ik hem bij nader inzien in grote delen van de jaren ’70 een beetje eng. Maar goed, ik zou hem doen. In ieder decennium.

Voelen: ik heb echt heel hard herfstvakantie nodig. Nog 1 week. Nog 1.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.