Documentaires,  Eten,  Film,  Uitjes,  Yoga

Dag voor mezelf

Gisteren had ik geen afspraken. Helemaal geen. En dat gebeurt nooit, dus het leek me een mooie gelegenheid die dag te vullen met de dingen die ik wil doen – en dat zijn er nogal wat, dus al met al was had ik wel een drukke dag, maar dan een zonder dat iemand iets van me wilde, en dat is in de hyperalerte stokstaartjes-stand waarin ik me op het moment bevind een welkome afwisseling. Omdat ik zaterdag al wist dat ik zondag vrij had, ben ik vroeg naar bed gedaan, zodat ik zondag om 8 uur de wekker kon zetten en dan toch uitgeslapen zou zijn. Dat moest ook wel, want ik had bedacht dat ik de dag zou beginnen met een yoga-les in Rotterdam, en het had de Nederlandse Spoorwegen behaagd om aan het traject te klussen, dus de trein die ik had willen nemen viel uit. Maar dat was goed nieuws, want dan kon ik in 010 eerst even fijn bij Starbucks zitten. De yogales was perfect: precies zwaar genoeg om het gevoel te hebben dat ik gewerkt had, maar relaxed genoeg om niet de rest van de dag finaal naar de klote te zijn.

IMG_1860.JPGNa yoga wandelde ik de Erasmusbrug over naar Lantaren-Venster, want daar kan ik met mijn nieuwe lievelingsspeelgoed, mijn Cineville-pas, gratis films kijken (en ja, ik weet dat het niet gratis is en dat ik er €19 per maand voor betaal, maar in mijn financiële systeem verloopt dat pijnloos voordat het invloed heeft op mijn besteedbare geld, dus het is wel gratis als je mij bent, en ik ben mij, dus dat), en ik wilde Maps to the stars nog graag zien. Althans, dat dacht ik, maar na 2 uur weliswaar zeer geboeid, maar meer als ramptoerist dan in extase, kijken, was ik een beetje van slag – kennelijk is iedereen in Hollywood of gek, of een klootzak, maar vaak beide. Tegenover Lantaren-Venster ligt Las Palmas, mijn lievelingsrestaurant in Rotterdam, waar ze op zondag een speciale luie zondag-kaart hebben. Ik had al dagen trek in de truffelsoep die ze daar serveren, en toen ook nog bleek dat de bouchot-mosselen op de kaart stonden, was ik helemaal gelukkig. En een tafeltje voor 1 vragen wordt daar helemaal niet als raar gezien, dus dat scheelt.

IMG_1859.JPGDeel van het project was de hele dag undercover gaan, maar uiteindelijk had ik toch wel wat behoefte aan gezelschap, dus ik heb me als het prinsesje dat ik ben door B laten ophalen zodat ik in zijn nieuwe huis op de bank kon gaan zitten en hem voor mij koffie kon laten zetten, want als je net verhuisd bent en nog een miljard dozen moet uitpakken, is dat precies wat je nodig hebt. Zeker als Hare Majesteit daarna ook nog naar Schiedam Centraal gebracht wil worden. Inmiddels reden de treinen weer volgens dienstregeling, dus ik was binnen no time weer in Leiden, alwaar ik met M een mooie gin & tonic gedronken heb (Hendrick’s met Schweppes Pink Pepper). De boodschappen waren ook al voor mij gedaan, ik hoefde niet te koken, ik kon via Twitter vrijuit schelden op Heel Holland Bakt en er was daarna een mooie doc op tv: 20 feet from stardom, over achtergrondzangeressen. Wat een prachtige dag – ik zal niet zeggen dat ik niks heb gedaan, maar wel van begin tot einde alleen waar ik zin in had. En dat gebeurt toch iets te weinig.