39 dingen,  Lijstjes,  Projecten

De 10, oh nee, 39 van woensdag

Ik ben weer een beetje jarig, want het is alweer 3 maanden sinds mijn verjaardag. En dat lijkt me een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe ik vorder op de lijst van 39 dingen die ik gedaan wil hebben voor mijn 40ste verjaardag. En dan herinner ik mijn lezers er gelijk aan dat ze nog 9 maanden hebben om een awesome geschenk te verzinnen. Dus.

 1. Naar Walibi – gedaan. Met 3 uiterst mannelijke vrienden. Maar ik ging het vaakst voorin in de achtbaan.
 2. 39 boeken lezen – de teller staat op 16, dus ik lig prima op schema. Ik lig zelfs op schema voor de 52 boeken voor 2014 overigens. Ander lijstje, hogere ambitie.
 3. 10 films zien – tot nu toe 12, en ik wil vanmiddag weer.
 4. Naar 10 musea – ik heb er nu 6, musea waar ik vaker kom tellen maar 1 keer mee, heb ik besloten. Anders zou ik 10 keer Lakenhal kunnen klokken, want daar ben ik heel vaak. En terecht overigens.
 5. Naar 3 concerten – ik heb er al 5: Kensington in een cd-winkel, de Cannonball Johnsons bij de QBus, Spinvis en Douwe Bob op de Nacht van Kunst en Kennis (die tellen als 1), Paul de Munnik die Neil Diamond zong in Lantaren Venster en Adam Cohen in People’s Place in Amsterdam.
 6. Handstand leren – nope. Het lukte laatst ineens weer, maar dat was meer geluk dan wijsheid.
 7. 39 kledingstukken weggooien – de stand is 4. Drie vanwege versleten, een vanwege irritant.
 8. 39 kledingstukken weggeven – ik heb er theoretisch 18 weggegeven, maar het lukt me nog niet echt om de overdracht te doen plaatsvinden. Dus dat loopt nog niet helemaal ideaal.
 9. Macarons maken – nog niet. Maar ik heb van N een cursus gekregen, dus het gaat gebeuren.
 10. Een pedicure – nog niet. Ik wacht hiermee tot na de Rome-reis denk ik. Of misschien doe ik het ervoor en erna, dan kan ik twee keer genieten.
 11. Een gezichtsbehandeling ondergaan – op mijn verjaardag gedaan. En binnenkort weer, als ik naar de sauna ga.
 12. Naar de sauna – aanstaande zondag. Ik heb er enorm zin in.
 13. Een Thaise massage – nog niet, er is een Thaise massagesalon (zonder happy endings) in Voorburg, dat ga ik binnenkort eens afspreken.
 14. Prezi beheersen – helemaal niet. Ik voel weerstand.
 15. Brood bakken – moet ook nog een keer. Lijkt me een december-dingetje.
 16. De schuur spooons-klaar maken – op een paar details, die M moet uitvoeren, na is dit gelukt. Het vinkje kan met potlood gezet worden.
 17. De spooons for 1-app definitief afmaken – helaas. Ongeveer evenveel weerstand als tegen Prezi. Maar nu is B verhuisd, dus we gaan weer aan de app werken, en dan komt hij af. En dan gaan we eten bij FG in Rotterdam, en dan is het allemaal de moeite waard gebleken. Achteraf dan, want nu is het ruk.
 18. Q&A’s moderaten bij IDFA – ik ben aangemeld, dus het gaat door.
 19. Een pizza bakken op de Big Green Egg en ook opeten – gedaan.
 20. Buikspek maken op de Big Green Egg – nog niet gedaan. Lijkt me ook een winterproject. Gelukkig komt de winter eraan.
 21. Bloed geven – nog niet gedaan. Ik heb iemand nodig die met me meegaat. Ga ik zoeken.
 22. Naar Antwerpen – gedaan. Mooi.
 23. Mad Men seizoen 2 en 3 kijken – gedaan. Prachtig. Ik heb nog meer seizoenen op dvd, die ga ik ook kijken.
 24. Ski-les nemen bij Snow World (en dan nog even zien of ik in de Kerstvakantie ga skiën) – nog niet gedaan. Ik ga in de Kerstvakantie in elk geval niet skiën, maar ik heb beloofd in elk geval een les te nemen in Zoetermeer. We zullen zien.
 25. Een sneeuwpop maken – kan pas in de vakantie.
 26. Een boek in het Frans lezen – non.
 27. Een boek in het Duits lezen – nein.
 28. 6 onbekende restaurants proberen – ik heb er al 9 geprobeerd, dus met uitzondering van Antwerpen, want daar ken ik niks, heb ik er 4 in Leiden (Het Crabbetje, Faassen, Victor Russo’s Osteria, 149 Bites & Drinks), 1 in Rotterdam (Kip), 1 in Den Haag (George), 1 in Maasland (Bavette) en 1 in Maastricht (Marres).
 29. Een cursus volgen op creatief gebied – nog niet, maar ik heb me aangemeld voor een weekend dat in het teken staat van yoga en schrijven in januari, en ik ga een cursus 3d-printen doen bij iFabrica. Komt goed dus.
 30. Een cursus volgen op culinair gebied – nog niet, maar ik ga met N dus die macaron-cursus doen.
 31. De studeerkamer opruimen – half af, want de kookspullen zijn naar de schuur. Nu moeten nog de boeken opgeruimd worden, maar dat is minder urgent. M kan in elk geval weer het licht aandoen zonder zijn nek te breken over alle crap die daar ligt, en dat is een grote vooruitgang.
 32. 5 onbekende cocktails drinken – gedaan. 8 zelfs, of 9, maar in elk geval 8. Bij Little V, SIPS Antwerpen, een niet nader te noemen locatie in Rotterdam en de lounge van NHow, ook in 010.
 33. Films zien die met F, Q en U beginnen – The Fault in our Stars is in elk geval een begin. Die Q en U worden lastiger. Maar wie weet.
 34. Een wandeling maken in de herfst – nog niet. De tijd dringt.
 35. Twee keer naar de tandarts – nog niet. Mijn tandarts is met pensioen. Misschien zijn opvolger.
 36. 100 yoga-lessen volgen – nog niet, working on it.
 37. Tweede jaar yoga-opleiding halen – working on that too.
 38. Een ding van de awesome-lijst doen – nope. Jammer is dat.
 39. Iets heel leuks organiseren ter gelegenheid van mijn 40ste verjaardag – daar ben ik echt mee bezig. Het wordt prachtig!