Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: ik ben verslaafd aan speltrijstwafels met pindakaas. Om het nog erger te maken: biologische pindakaas. Van alle tijdelijke voedselobsessies vind ik geloof ik hipster piepschuim met duur boterhambeleg misschien wel de stomste. Maar goed, vooralsnog functioneer ik er prima op.

Horen: ik wilde de nieuwe cd van De Dijk luisteren. Hij heet Allemansplein. Maar ik ben afgehaakt, tijdens een liedje dat naar mijn perceptie van alles vanuit het perspectief van een hunebed belichtte. Sorry hoor, maar daar ben ik gewoon te gaaf voor.

Ruiken: er ligt weer een imposant geurend stuk kaas in de koelkast. Het is taleggio, en als je de deur open doet, slaat hij je voor je neus. Geweldig. Jammer van alle neutraal smakende dingen in de koelkast, maar dan moeten ze maar niet zo saai zijn.

Zien: ik ben deze week 2 keer naar de film geweest: The Maze Runner (prima, het decor was beter dan het verhaal) en Clouds of Sils Maria (echt schitterend). En ik heb me voorbereid op het LIFF, dus ik heb ongeveer een miljard trailers gekeken – en 10 films uitgekozen om in tien dagen te gaan zien. Ik heb er nu al zin in.

Voelen: ik heb met M de hele dag in de sauna doorgebracht. Beetje badderen, beetje gemasseerd worden, een heleboel chillen. Dat had ik hard nodig. Maar nu voel ik me natuurlijk heel ontspannen.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.