Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: gisteren kocht ik op de markt iets wat geafficheerd werd als ‘Italiaanse groente’. Het bleek familie van de broccoli, cime di rapa, en het was erg lekker. Nou maar hopen dat de firma Kruts het vaker heeft.

Horen: ik ben naar een lezing geweest, van M, in Amsterdam. Hij sprak over de slag bij Cannae en het was voortreffelijk. Maar ik ben niet anders gewend van hem!

Ruiken: op mijn verzoek kocht B bij de duty free op Schiphol een luchtje voor me: Sahara Noir van Tom Ford. Daarmee heb ik de herfst en de winter tuk – wat een zware wierookgeur. Heerlijk.

Zien: het schilderij van Lou Reed door Peter Donkersloot dat ik besteld heb is klaar, en ik heb het gisteren met J opgehaald in Amsterdam. Het is prachtig.

Voelen: het was een mooie herfstvakantie, bijna iedereen was op vakantie behalve ik, maar daar had ik ook geen zin in. Voordeel van de enige achterblijver zijn is dat niemand iets van je wil. En daar ben ik dan weer erg ontspannen door geworden.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.