Lijstjes

De 10 van woensdag

Soms vind ik het moeilijk om vrolijk te blijven. Dat komt niet doordat ik intrinsiek depressief van aard ben (aan de andere kant, een collega van mij zei altijd ‘Ik ben intelligent, dus somber’, en misschien had hij wel een punt), maar wel doordat ik de neiging heb overprikkeld te raken, wat met al die verschillende werkzaamheden ook niet zo heel raar is, en dan kan ik geen energie meer steken in vriendelijk glimlachen naar iedereen. Ook op de meest donkere momenten zijn er gelukkig nog altijd veel dingen waar ik weer blij van kan worden. In elk geval 10.

  1. De minions uit de Despicable Me films. En ze krijgen binnenkort hun eigen film. Die ga ik meerder keren zien, denk ik.
  2. Films uit de jaren ’80. Ferris Bueller’s Day Off, The Goonies, Stand By Me, The Breakfast Club, noem maar op. Allemaal even fijn.
  3. Random citaten uit films uit de jaren ’80. Mijn lievelings-VVD’er uit de Leidse gemeenteraad weet me hier altijd in te faciliteren – wat een held.
  4. Grappen van het type ‘dat zei mijn man/vrouw vannacht ook’ of ‘je moeder’. Ik ben en blijf een puber van binnen, leer er maar mee leven.
  5. Kroketten. Ja, sorry, maar ik vind dat gewoon ontzettend leuke dingen om te eten. Warm en krokant, en zacht van binnen, en met allerlei lekkere smaakjes. Oh, en goedkoop ook.
  6. Sushi eten van de lopende band. De lopende band is essentieel voor de anti-somberheid, omdat ik het gewoon prachtig vind om het eten voorbij te zien rijden voordat ik het van de band trek en in mijn kanaal schuif.
  7. Online shoppen. Moeilijke periodes in mijn hoofd zijn ook onmiddellijk terug te zien op mijn banksaldo, want ik kan online winkelen als de beste. Ik heb sowieso maar 3 of 4 merken kleding die ik koop, en die ken ik zo goed dat ik niet hoef te passen, dus ik kan gewoon thuis blijven en de mooie spullen komen naar mij.
  8. Post. Helaas. Komt bijna nooit meer.
  9. Buiten wandelen als het koud is, maar als toch de zon schijnt, en het niet regent. Dat je een soort strak gevoel aan je wangen krijgt van de wind. Maar niet te. Dit is daar wel de periode voor, op zich.
  10. Naar de bioscoop gaan. Het hoeft niet eens een comedy te zijn. Ik vind het gewoon heerlijk als er niets van me verwacht wordt. Gewoon zitten, zijn en na ongeveer 2 uur een ervaring rijker naar buiten lopen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.