39 dingen,  Kleren,  Lijstjes

De 10 van woensdag

In het kader van de 39 dingen die ik wil doen voordat ik 40 word, moet ik 39 kledingstukken weggooien. Dat is op zich helemaal niet zo erg, want aan een boom zo zwaar beladen mist men een, twee pruimen niet, maar ik vind het toch heel erg moeilijk om daadwerkelijk van dingen afscheid te nemen. De eerste 10 dingen heb ik nu dan toch echt afgevoerd – het zijn vooral schoenen, maar er zitten ook wat kleren bij.

  1. Camper schoenen met bandjes. Die hebben eigenlijk nooit lekker gezeten, eerst dacht ik dat ik ze moest inlopen, maar nu lebberen ze inspiratieloos om mijn voeten.
  2. Een paar zwarte basis-pumps met schunnig hoge hakken. Versleten en op, en vervangen inmiddels ook.
  3. Een beige kokerrok van Cora Kemperman. Ik heb een vetvlek erop gemaakt, en toen heel hard geschrobd, maar nu is er een gat in gesleten.
  4. Laarzen van United Nude. Heel mooi, maar ze hebben een smalle hak, en ik kan geen 50 meter buiten de deur lopen ermee of ik moet er een nieuw hakje onder laten zetten. Toen heb ik eenmalig gekozen voor metalen hakjes, maar dat werkte niet, want dat gaf een enorme herrie. Einde liefde.
  5. Een zwart met grijs jurkje van All Saints. Weggegooid wegens irritaties, het had een soort fascinerend drapeer-effect, maar ik bleef steeds achter dingen hangen en dan moest ik het weer repareren. En ineens was ik er klaar mee.
  6. Groene fluwelen schoentjes die ik een keer bij een Chinese winkel in Parijs heb gekocht. Ik had blaren en kon niks anders aan. Maar ze zijn niet zo heel mooi, dus ik draag ze liever niet.
  7. Een zwart en een paars jurkje van Cora Kemperman. Ik koop regelmatig jurkjes met dit model, en die draag ik dan helemaal op. Bij de zwarte kon ik ter hoogte van mijn schouderbladen door de stof heen kijken, bij de paarse zat de slijtage aan de voorkant op borsthoogte.
  8. Grijze suède laarzen. Ik vind grijs suède ontzettend mooi, en deze laarzen kostten heel weinig op eBay, maar dat blijkt te komen doordat ze een beetje mislukt zijn. Hebben nooit lekker gezeten.
  9. Zwarte laarzen van Dolce & Gabbana. Een jaar of 5 geleden voor de helft van de prijs in Amsterdam gekocht, en sindsdien zo vaak aangehad dat ze helemaal kapot waren. Ze zijn al eens aan de zijkant gerepareerd, en de hak is een keer afgebroken. En uiteindelijk kon ik er niet meer recht op lopen, en dat kwam doordat ze uit balans waren geraakt en dat komt niet meer goed.
  10. Een zwarte onderbroek. Versleten. OP DE KONT. Serieus, wat is er mis met mijn leven dat mijn onderbroek op mijn reet verslijt? Ik moet echt iets anders gaan doen.