Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: ter gelegenheid van ons 16-jarig jubileum hebben M en ik gegeten bij Fa. Speijkervet in Amsterdam, alwaar het project, althans het mijne, was om zoveel mogelijk ‘vieze’ dingen te eten. Het aanbod viel een beetje tegen, zeker voor een restaurant dat ‘het hele beest’ serveert, want van het ree, het beest van de week, was er bout en worst, en hoewel de worst smaakte alsof er nogal wat onduidelijke stukjes beest in terecht waren gekomen, had ik graag meer orgaanvlees gegeten. Vooraf had ik, onder meer, rongon blanc (dat is Frans voor gefrituurde schapenbal, zei de oobster, ik denk dat hij van een ram was, maar een kniesoor die erop let), en een indrukwekkend stuk doorgezaagd bot om het merg uit te eten.

Horen: de nieuwe CD van Damien Rice past heel prima bij het weer en mijn stemming. Die staat dus op repeat. De hele tijd.

Ruiken: ik draag nog steeds elke dag Sahara Noir van Tom Ford, dus ik ruik naar de katholieke kerk. Ik zal volgende week weer eens iets uit het geurarchief trekken, dan ruik ik op een andere manier naar de herfst.

Zien: in het kader van het filmfestival in Leiden zie ik 12 films, waarover morgen weer. Bovendien heb ik vrijdag met B de kaartjes gekocht voor onze jaarlijkse IDFA-dag, dus als ik geen hele films keek, keek ik wel trailers. Net of je 20 wereldreizen maakt vanaf je stoel.

Voelen: ik vind het erg prettig om in de bioscoop te zitten, omdat daar helemaal niets van me verwacht wordt. En dat zegt wel veel over het gevoel dat ik verder heb, deze week. Ik sta de hele tijd aan en daar word ik heel moe van in mijn hoofd.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.