Christmas countdown,  Filmpjes,  Kerst,  Liedjes

Christmas

Het is Kerstmis mensen! Vandaar het allerlaatste liedje in de Christmas countdown. Geniet ervan, eet vandaag en morgen niet te veel, maar zeker ook niet te weinig, en maak alleen ruzie met je familie als je al van tevoren weet dat je gaat winnen. Scheelt in het nare gevoel.

Dit is wat mij betreft het ultieme Kerstliedje. In 1984 was ik 9 en toen heeft het kennelijk zo’n diepe indruk op me gemaakt dat ik er sindsdien elke keer dat ik het hoor blij van word. Vroeger ging ik met mijn vader weleens in België naar een café waar een jukebox stond, en daar mocht ik dan 20 franc in doen (ja, zo lang geleden inderdaad), en dan koos ik altijd dit nummer. Ook al was het juli. Prachtig. ‘The bitter sting of tears’ en dan door Sting gezongen. Het rookhol van het Huygenslyceum playbackte dit elk jaar. Omdat het dan pas Kerstmis was.