Kerst,  Vakantie

Kerstvakantie

En ja hoor, ik heb er weer een gehaald. Dit keer de kerstvakantie. En dat betekent dat ik nog een week heb om alles te doen wat ik had willen doen, of om onder ogen te zien dat ik een aantal dingen niet meer gedaan krijg. De kerstvakantie duurt twee weken, maar een van die weken zal ik doorbrengen in een huisje in Frankrijk met een groep vrienden, waarbij het de bedoeling is dat zij gaan skiën en dat M en ik in huis blijven om te koken, intensief boeken te lezen, te ontspannen en idiote lijstjes te maken voor 2015 (althans, dat laatste zal M niet doen, vermoed ik, dat is mijn hobby), maar wie net als wij dwangmatig de hele dag het sneeuwnieuws checkt weet al dat er een heel dikke kans is dat we met zijn zevenen de hele dag in huis blijven om elkaar stelselmatig gek te maken, spelletjes te spelen en mistroostig uit het raam te staren. Maar ik ga hoe dan ook idiote lijstjes maken. En lezen, want ik heb een stapel echte boeken, een bescheiden stapel nog te lezen boeken op mijn iPad en vooralsnog 1 boek op de e-reader die ik volkomen onverwacht van mijn moeder ga krijgen voor de Kerst. Tenminste, als ik hem inpak kan ik hem op 25 december weer uitpakken – vooralsnog ligt hij voor me op tafel. Maar er liggen genoeg pakjes onder de boom, alle in hetzelfde papier ingepakt (vind ik een handig systeem, iedereen gebruikt 1 soort cadeaupapier en dan weet je gelijk van wie je cadeautje is), dus dat ziet er keurig uit.

pakjesDe Kerst zelf wordt sowieso prachtig, vooral omdat ik het weer voor elkaar heb gekregen om hem zo lang mogelijk te rekken. Op 11 december heb ik met mijn moeder afgesproken in Rotterdam om in de Markthal een eerste fase van het kerstfeest te vieren, de ontsteking van de kerstboomlampjes met de daaropvolgende glühweinorgie was fase 2, fase 3 was het bezoek aan de kerstmarkt met N, morgen gaan we uit eten met vrienden in Rotterdam, Kerstavond breng ik met M thuis door, nadat ik met een kerstlegging aan een yogales heb gegeven (de juiste outfit is doorslaggevend, vind ik zelf), op eerste kerstdag ga ik in bad met mijn vers aangeschafte bruisunit van Lush, waarna M en ik heel erg fancy gaan eten, wederom in Rotterdam, maar dan met 2 sterren, en op tweede kerstdag komen nog wat lieve mannen kaasfonduen. De familie speelt hier bijna geen rol, maar dat komt dus door de op handen zijnde vakantie. Voordeel daarvan is dat ik dus misschien in januari of zelfs februari nog een semi-kerstetentje voor de boeg heb, dus mij hoor je niet klagen. Sowieso niet hoor: eten, drinken, cadeautjes, uitslapen, vrienden, misschien een kaartje op de mat. Ik bof maar. Misschien dat ik een lijstje kan maken van dingen waar ik ontzettend blij mee ben.