Lijstjes,  School

De 10 van woensdag

Ik zit aan mijn bureau op school (ik heb als enige niet-bobo een eigen bureau, omdat ik nog een iMac heb van toen ik bobo was, en die moet ergens staan) en ik zie, als ik om me heen kijk, nogal wat dingen die helemaal niet horen op of bij een bureau van een docent. Denk ik. Tijd voor een lijstje dus.

  1. Een ballonhondje. Gemaakt door een leerling van 4V en inmiddels zacht. Maar wel heel mooi.
  2. Drie verschillende soorten olijfolie en een flesje frambozenazijn. Voor als ik een salade mee naar school neem.
  3. 17 soorten thee, want op het assortiment dat school biedt kan ik niet bouwen. Ik wil wel gewoon kunnen kiezen uit meerdere soorten kruidenthee.
  4. Een leeg flesje Little Miracles Organic Energy drink. Werkt niet. Maar daar zal ik binnenkort over schrijven.
  5. Een teddybeer. Volgens mij is het een Robijn-beer, en als die tv in de reclame is, ga ik zitten schreeuwen, maar hij heeft 3 weken onbemind bij de receptie gelegen, en toen kon ik er niet meer tegen. Dus ik heb hem meegenomen.
  6. Een enorme selectie aan kerstkaarten. Voor als leerlingen mij een kerstkaart geven, dan kan is ze er gelijk een teruggeven.
  7. Een aardappelschilmesje. Want avocado’s eet men niet uit het vuistje.
  8. 2 rollen cadeaupapier. Soms koop ik een cadeautje voor een collega, en dan is dat meestal online, dus dan moet ik het nog inpakken. Dan is het wel handig om gewoon wat cadeaupapier bij de hand te hebben.
  9. Een tube handcrème en een flesje Beautifying Oil van The Body Shop. Ik had ooit een leerling die mij altijd om handcrème vroeg (en nagelvijlen overigens), dus toen heb ik een keer wat spullen meegenomen.
  10. Mascara. Ik heb weleens een huiler, en die vinden het doorgaans prettig om niet als panda of met naakte wimpers weer de klas in te gaan. Dan plamuur ik ze helemaal onder de zwarte Chanel, en dan kunnen ze er weer tegenaan. Onderwijs, elke dag anders.