Lijstjes

De 10 van woensdag

Een van mijn blogcrushes, de Self Help Hipster, schrijft in een ebook dat je dingen van je ‘Ugh-list’ moet doen; dat is een lijstje van ‘non-sparkly shit you’ve got to do’. Herkenbaar. Ik zou het liefst alleen maar supergave dingen doen en daar dan over bloggen, maar soms moet de WC schoongemaakt worden. Hier is mijn ‘Ugh-list’. Kennelijk hou ik niet zo van opruimen.

  1. De boekenkast opruimen – niet alleen boeken die wat mij betreft aan een nieuwe eigenaar toe zijn eruit halen, maar ook alle spullen die er helemaal niet in horen een goeie plek geven.
  2. De kast in de badkamer opruimen – moet in het kader van het grote cosmeticaproject van 2015, maar wat een ongelooflijke rotklus is dat, zeg.
  3. Naar de tandarts – ik hoef alleen maar te bellen voor een afspraak en erheen te gaan. Ik heb zelden wat aan mijn gebit, dus ik ben ook niet bang voor de tandarts, ik vind het vooral zo zonde van mijn tijd. Maar… ik heb een afspraak. Morgen.
  4. Mijn bureau op school opruimen – wat een teringzooi. Ik heb inmiddels een doos aangemaakt met toetsen die ik moet teruggeven, en die is behoorlijk vol. Als ik daar eens mee zou beginnen, zou het een boel troep schelen. En dan eens even al die vertrouwelijke papieren in mappen doen. Op zich ook best integer.
  5. De werktafel thuis systematiseren – ik werk thuis aan de eettafel, waar we niet kunnen eten, omdat ik er aan werk. Eten op de bank is misschien niet zo heel sophisticated, dus ik denk dat ik dit gewoon een keer goed moet aanpakken. Ooit.
  6. De recepten voor spooons afmaken – ik wil die app gewoon af hebben. Ik hoef niet eens zoveel meer te schrijven, maar ik kan mezelf maar niet motiveren. Ik heb laatst 1 recept geschreven en toen was ik disproportioneel trots op mezelf.
  7. Mijn ondergoed radicaal sorteren en dingen weggooien – mijn zelfbeeld van gigantisch stijlvolle diva wordt wel een beetje verstoord door het feit dat ik ontzettend veel ondergoed heb dat ik om de een of andere reden niet kan of wil dragen (te klein, te groot, te uitgelebberd, te sexy, niet sexy genoeg). Kan dus weg. Nu daadwerkelijk een keer doen.
  8. De koelkast uitmesten – dit hebben M en ik laatst gedaan, maar ik vermoed dat er inmiddels wel een update nodig is. Ik schat deze klus in op 10 minuten werk. En dan nog niet doen, hè. Zo ben ik.
  9. Toetsen nakijken – het is toetsweek, en dat betekent een berg nakijkwerk. Ik haat nakijken. Meestal doe ik het gelijk, want dan ben ik er vanaf, maar in de toetsweek valt het me heel erg zwaar.
  10. De Rome-reis inhoudelijk voorbereiden – elk jaar neem ik me voor om ervoor te zorgen dat ik echt heel veel weet over de dingen die we gaan bezoeken en elk jaar sta ik op het laatste moment allerlei info in mijn korte termijngeheugen te rammen. Dit jaar moet het anders. Nu alleen nog een moment vinden om ermee aan de slag te gaan.