Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: gisteren heb ik een kookcursus gedaan, bij Las Palmas in Rotterdam, waarover morgen meer, maar ik kan bij wijze van sneak preview wel vertellen dat ik bloedstollend veel heb gegeten. Maar ook bloedstollend lekker, dus dan is het niet erg. En dan telt het niet als slecht voor de lijn, toch?

Horen: gisterenavond ben ik met M naar het concert van Henny Vrienten bij de Gebr. de Nobel geweest. Hij speelde zijn hele nieuwe cd, gewoon, zoals de cd, alle liedjes in die volgorde, en toen ik er wel zo’n beetje klaar mee was, was de cd ook afgelopen, en toen kregen we als toegift een liedje van zijn vorige soloplaat, een nieuw nummer, een nummer van de achtergrondband en, en dat was het hoogtepunt, ‘Is dit alles?’.

Ruiken: handcrème. Mijn handen zijn echt in een betreurenswaardige staat. Droog, met van die velletjes, soms gaan de nagelriemen spontaan bloeden, mijn nagels hebben allemaal een andere vorm en er zit nagellak op plekken waar ik met de remover niet kan komen. Zwarte nagellak, dus dat ziet er niet uit. Ik probeer het goed te maken met mijn handen door om het uur een dikke klodder handcrème erop te smeren, dus wie weet.

Zien: vrijdag bezocht ik met B een voorstelling die ‘Hartstochten’ heette, op de Doezastraat (in Leiden natuurlijk), waarbij we op 3 locaties (2 winkels en een café) mini-optredens konden zien. Dat is een heel leuk idee, en in de praktijk was het ook prima te doen. Vandaag gingen M en ik naar de Rothko-tentoonstelling in het Gemeentemuseum in Den Haag. Prachtige schilderijen, echt geweldig, maar veel te veel mensen. Ik werd er gestrest van.

Voelen: ik heb mega-spierpijn aan de voorkant van mijn heupen. Van het lopen en het staan. Daar is nog nooit iemand van doodgegaan, maar dat betekent niet dat ik niet ontzettend zielig ben op het moment. Misschien ga ik vanavond nog even in bad.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.