Lijstjes

De 10 van woensdag

Morgen vertrek ik weer voor 8 dagen naar Rome, en waar ik altijd graag klaag over hoe zwaar het eigenlijk is, is het natuurlijk ook ontzettend leuk. Ik heb voor mezelf, en voor jullie, even 10 dingen die ik ongetwijfeld geweldig ga vinden aan de Rome-reis op een rijtje gezet.

  1. De Galleria Borghese. Prachtig museum.
  2. Wandelen en naar alle oude stenen kijken. Ik ben geen archeoloog, maar als het ergens leuk is, is het wel in Rome.
  3. Het eten. Als je geen koolhydraten eet, is het soms uitdagend, maar er is heel lekkere wilde spinazie, palmkool en andere onduidelijke groene bladgroente te eten. En het vlees is ook niet mis. Oh, en de kaas.
  4. De leerlingen. Ik vind hun enthousiasme en energie erg aanstekelijk, en hun humor supergrappig.
  5. Het weer. Het is er altijd net iets warmer dan in Nederland, dus de eerste serieuze zon-uren kunnen we vast klokken.
  6. Het feit dat ik eindelijk de goede schoenen heb. Als ik ze had ingelopen waren ze nog beter geweest, maar ik heb goede hoop dat ik deze reis blaarvrij doorkom.
  7. Dat ene ijsje dat ik van mezelf mag. Leuk hoor, lijnen, maar het is wel Rome, en er is mint-chocoladeijs. Dus ja, dan moet het.
  8. Dat geldt ook voor de ene gin-tonic; ik sla volgaarne de wijn over bij het diner, want er moet minstens een docent de Bob zijn, maar er komt een gintonix-moment, en dat ga ik pakken.
  9. De collega’s. We zijn dit jaar met zijn tienen, en het is een goed team. Gezellig en met een boel inhoud.
  10. Rome. Want dat is gewoon een van de mooiste steden ter wereld.