Lijstjes

De 10 van woensdag

Ik ben vanochtend op mijn supermooie fiets (dat is een officiële term, ik heb een gewone fiets, die ook supermooi is, maar niet zo heet, en deze fiets, die dus de supermooie fiets heet; M heeft er ook een en soms gaan we ‘fietsen op de supermooie fietsen’ – idiolect is gewoon heel romantisch. Vinden wij) naar school gegaan. Ik had dan ook meer dan genoeg tijd om na te denken over van alles. Hier 10 van de gedachten die ik tijdens het fietsen heb ontwikkeld.

  1. Ik hoop dat ik dit in anderhalf uur weet te fietsen, anders ben ik gigantisch de sjaak als ik te laat op school kom.
  2. Best knap, hoe Douwe Bob op zijn nieuwe CD het hele oeuvre van The Beatles weet off te rippen.
  3. Ik zou een rugzak moeten hebben voor dit soort activiteiten. Ik denk dat ik er straks een ga kopen.
  4. Lammetjes zijn lief. En vrolijk. En de lamsbiefstuk die M gisteren voor me bakte was ook heel lekker.
  5. Hoe is het mogelijk dat ik 15 minuten fiets en elke keer ‘Leidschendam 5 km’ op de borden zie staan? Zo langzaam fiets ik niet.
  6. Ik haat ligfietsen. En de zelfingenomen blik van mensen op ligfietsen ook.
  7. #amIskinnyyet?
  8. Zouden er ook fietsonderbroeken bestaan? Want die stomme fietsbroek is niet echt flatteus.*
  9. Ik ga echt sneller dan gedacht. Volgens mij kan ik het in 45 minuten regelen. En dan moet ik mezelf natuurlijk wel nog even deodoriseren.
  10. Oh shit. Ik moet natuurlijk ook nog terugfietsen.

* Inmiddels weet ik dat dat zo is. Ik ga er een kopen.