Gezeur,  Poezen,  Stress

Anders piepen

Herinneren jullie je nog dat ik vorige week zo ontzettend tevreden was met mijn ontspannen maandagen? Ja? Nou, ik ook. Het voelt als een ver en grijs verleden – waar ik slechts 7 dagen geleden een en al rustig, ontspannen en chill met stromende bergbeekjes* in mijn hoofd de maandag gebruikte om te herstellen van de week ervoor en me voor te bereiden op wat komen gaat, piep ik vandaag wel anders: ik heb net genoeg tijd om ten volle te beseffen dat ik helemaal niet genoeg tijd heb. Want alles komt kennelijk neer op de laatste 3 weken van juni en de eerste week van juli. Zo komen donderdag de uitslagen van de eindexamens, de toetsweek komt eraan dus er moet van alles een toets en een herkansing gemaakt worden, deze week worden er twee megatoetsen afgenomen die ook nog nagekeken moeten worden, in de eerste week van juli moet ik elke dag naar school, soms voor een minivergadering, ik heb tutorleerlingen van wie ik op een feestelijke manier afscheid moet nemen, de klassenverdeling is nog steeds niet rond, er komt een afsluitende vergadering met etentje van de Rome-reis, en dan heb ik alleen nog maar de dingen van school opgesomd.

bergbeekjeWant de gemeenteraad laat ook lekker van zich horen: kadernota, perspectiefnota, jaarstukken, morgen een Kennisdag, raadsvergaderingen van 16.00 tot God weet hoe laat, ik heb nog wat cultuurafspraken lopen en we gaan nog een stevig robbertje vergaderen over de bezuinigingen op cultuur. Doe daar nog bij dat ik van Personal Body Plan 4 keer per week naar de gym mag (laten we het maar ‘mogen’ noemen, is beter), dat ik nog 6 lessen heb op een dure yoga-kaart en 3 weken om ze op te maken, dat mijn huis een ongelooflijke bende is, dat ik al weken mijn neurotische financiële Excel-bestand niet heb bijgewerkt, dat ik dit heel snel op mijn laptop moet tikken omdat ik nog maar 6% batterij heb omdat de catbastards WEER mijn kabel hebben doorgeknaagd (hatsaaaaaa €80 verdampt waar je bijstaat) en dan snapt een mens vanzelf wel dat ik de neiging voel om gewoon de boel de boel te laten en weg te lopen. Een paar uur in de bioscoop, of in een museum. Terwijl de kaboutertjes voor me vergaderen, nakijken en opruimen. En mijn lunch preppen voor overmorgen, want dat ben ik vergeten, en daar heb ik nu geen tijd meer voor. Ik moet namelijk de deur uit, om 3 yoga-lessen te geven. Laten we maar hopen dat ik zelf een beetje rustig word van anderen helpen ontspannen.

*De foto is van een stromend bergbeekje op IJsland. Ik ga zo 10 minuten therapeutisch naar dit plaatje kijken.