Onderwijs,  Politiek,  Topdag,  Tuin,  Vakantie

Laatste dag

En toen was het ineens vakantie. Na weken, ok, laten we eerlijk zijn, maanden gejammer over hoe druk ik het heb en dat ik dringend aan vakantie toe ben, is het ineens zo ver. Gisteren had ik de laatste raadsvergadering voor het reces (en die duurde dan, waarschijnlijk om ons met een volledige ervaring de zomer in te sturen, gelukkig wel van 16.00 tot 0.30). Ik mocht zelf niets zeggen tijdens de vergadering, althans, niets door de microfoon, ik heb me in diverse What’sApp-groepen stevig laten gelden, maar 2 amendementen die ik had geschreven en 1 amendement waarbij ik intensief betrokken ben geweest zijn aangenomen, dus ik mag op de valreep nog spreken van een succesvol politiek jaar. Vandaag moest ik nog een halve dag naar school, want ik moest met een collega die met pensioen gaat overleggen over de modules Kunstgeschiedenis Griekenland en Kunstgeschiedenis Rome die hij al jaren geeft en die ik nu ga geven: daar zit voor mij nog een mooie zomerklus in, want ik vermoed dat een plaatje op het scherm knallen en zeggen ‘Dit is een tempel’ zelfs voor de meest passieve leerling als onvoldoende kennisoverdracht zal worden ervaren. Daarna mocht ik mijn tutorleerlingen hun rapporten overhandigen en toen was er een APV.*

lavendelEn daarmee was ik ook echt klaar. Om 12.30 werd ik door B op school opgehaald en toen hebben we de vakantie ingeluid met een mooie lunch op een rustig terras, waar ik uiterst relaxed Salade Niçoise en gebakken roodbaars heb gegeten en naar een grote hoeveelheid lavendel met allerlei bijtjes erin heb zitten kijken. Dat is dus best wel heel erg ontspannend. Voor de middag hadden we ook niet veel op de agenda staan: op zich hebben we een app die afgemaakt moet worden, maar ja, dat moet hij al heel lang, en het was lekker weer, en, en ik herhaal mezelf nog maar een keer, het was de laatste dag. Dus we zijn naar de Sligro gegaan om boodschappen te doen en hebben de rest van de middag in de tuin doorgebracht, met water met watermeloen en limoen erin (want het is tegenwoordig pas echt ontspannen als je hip water drinkt, schijnt, en ik waai met alle trend-winden mee), een stapel oude Volkskrant Magazines en mijn ebook. Aan het eind van de dag ging de Big Green Egg aan, zodat ik oesters kon stomen en rib-eye kon grillen, en toen hadden we echt een instant vakantiegevoel. Heerlijk. En nu nog zeven weken voor de boeg – ik heb een to do-list (natuurlijk heb ik een to do-list, mensen, jullie kennen me), maar daar hoef ik nog even niet aan te denken.

* Algemene Personeels Vergadering. Geen politieverordening.