Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: de geroosterde kip bij MaMa Kelly is echt fantastisch. Ik heb vanwege de calorieën bijna al het vel aan B doorgegeven, maar zelfs dan is het zalig. Ik wil heel graag terug. Liefst vandaag.

Horen: flink veel Elbow weer deze week. Ik weet niet waarom, maar het was er kennelijk tijd voor. En het is altijd mooi.

Ruiken: de rozemarijn-douchegel van Kneipp ruikt best goed. Tenminste, als je je over de gedachte dat je ruikt als een lamskoteletje heen kunt zetten. Maar die ruiken ook best goed eigenlijk.

Zien: gisteren was ‘Sergio Herman: Fucking Perfect’ op tv. Ik had hem al in de bioscoop gezien, maar M niet, dus we hebben hem nu samen gekeken. Zeer de moeite waard – hij is nu op Uitzending Gemist, dus kijken! Zeker als je een onderwijsvrind bent, want je hebt nu vakantie. Hup!

Voelen: ik heb een fascinerende brandwond op mijn rechter wijsvinger, omdat ik het geniale plan had om een vleesthermometer die net 2,5 uur in een hete Big Green Egg in een stuk vlees geprikt had gelegen met mijn blote handen eruit te trekken (hij gaf 65 graden aan, leek me wel te doen, maar kerntemperatuur van een stuk vlees is kennelijk iets anders dan de omgevingstemperatuur die daarvoor nodig is): een lange streep. Doet best pijn.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.