Gin,  Lijstjes,  School,  Schrijfwaar,  Winkelen

De 10 van woensdag

Het is alweer bijna zover: het nieuwe schooljaar. Ik heb natuurlijk lang niet alles gedaan wat ik had willen, laat staan moeten, doen, maar ik zal er maar weer op gokken dat ik zo’n goede deadlinewerker ben. Dat zal ook wel moeten, want de deadlines komen almaar dichterbij, en vooralsnog word ik er niet productiever op. Maar goed – ik heb in elk geval wel vast tijd besteed aan de dingen die ik echt absoluut zonder twijfel nodig heb voor het nieuwe schooljaar. Want schrijfwaar en docentenaccessoires zijn veel belangrijker dan een goede voorbereiding. Hoop ik.

  1. Een nieuwe etui. Ik heb er zelfs 2: deze en deze. De ene is stijlvol design, de ander ziet eruit als een pita-broodje. Daarmee heb ik mijn hele smaakpalet in een keer in beeld gebracht.
  2. Nieuwe potloden. Ik gebruik op zich geen potloden, maar ik kon deze niet aan me voorbij laten gaan. Dus nu ga ik potloden gebruiken.
  3. Een mooi nieuw notitieboek. Ik vind deze echt heel mooi, maar ik kan me ergens wel voorstellen dat die door sommige mensen in mijn omgeving, ik vermoed die van de leidinggevende soort, als aanstootgevend zou worden ervaren. En om het nieuwe jaar gelijk met ruzie te beginnen is misschien niet zo handig. Dus ik zoek nog even verder. Of ik pak er een uit de la met notitieboeken die ik te mooi vind om in gebruik te nemen.
  4. Deze tut-schoenen. Na een boel gedoe met Zalando heb ik ze, uiteindelijk nog met korting ook. Ik vind dat ze prima passen bij mijn nieuwe nog niet gespecificeerde docenten-look.
  5. Dit sharpie-pretpakket. Wat een mooie stiften zijn dat. Daar kan ik alles mee: nakijken, onderstrepen, cirkels om taalfouten zetten en waar nodig met vrolijke kleuren ‘WTF’ in de kantlijn schrijven. Die zitten dus in het Amazon-mandje.
  6. Een nieuwe lunchbox. Ik heb er een, nou ok, ik heb er 4, maar deze heb ik nog niet, en dat zijn wel heel mooie bakjes. En ze lekken niet – dus superhandig.
  7. Een nieuwe fles gin. Voor de moeilijke momenten, en voor de minder moeilijke momenten. Ik opteer voor Hermit Gin, een Nederlandse gin waar oosterscheldewater. Klinkt fascinerend.
  8. Ik heb geen nieuwe agenda dit jaar, want mijn Passion Planner doet het nog uitstekend, zeker nu ik hem met allerlei leuke kleurtjes invul. Dus dat laat ik even zo.
  9. Nieuwe nagellak. Voor alles wat ik doe heb ik nieuwe nagellak nodig, tenslotte. Ik heb deze al gekocht, maar bij het zoeken naar een goed linkje kwam ik ook deze tegen. Die gaat er ook nog komen.
  10. Dit t-shirt. Dat heb ik ook al, is prachtig. En niet helemaal waar, want er is niets silents aan hoe ik andermans grammatica verbeter.