Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: ik heb nieuwe dingen ontdekt voor de lunch, een soort van fancy noodle-potten, maar dan met couscous, quinoa en freekeh. Ze zijn van Artisan, en Albert Heijn verkoopt ze, en als je ze mengt met broccoli en kip kan je een hele middag als een dolle heen en weer rennen. En dat is dan wel weer handig als docent.

Horen: terwijl ik dit schrijf hoor ik een aardige Belg van alles uitleggen over filosofie en psychiatrie. Ik heb de hele Zomergasten gekeken dit jaar – ik vond het niet allemaal even interessant, maar ik ben blij dat ik ze compleet heb.

Ruiken: White Patchouli van Tom Ford, een soort vies hippie-luchtje. Zalig.

Zien: een heleboel leerlingen: ik mocht workshops ontspanning en meditatie geven in de zesde klas, dus ik heb ze allemaal de revue zien passeren. Leuk dat ze er weer zijn.

Voelen: ik was best gestrest, maar ik heb vannacht maar liefst 9 uur geslapen, en daarom ben ik nu enorm ontspannen. Zozeer dat ik niet eens hoefde te vloeken toen er net een zakje doperwtjes explodeerde in de keuken en ik 10 minuten groene balletjes kon rapen. Dit ga ik niet volhouden.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.