Lijstjes,  Restaurant

De 10 van woensdag

Dat ik graag uit eten ga, is denk ik wel duidelijk, en dat ik vaak uit eten ga denk ik ook wel, dus dan is het (zeker in het licht van mijn lijstjeshobby) misschien niet heel vreemd als ik vertel dat ik een lijstje heb van restaurants waar ik graag een keer zou willen gaan eten. Dit zijn de 10 huidige droomlocaties:

  1. Restaurant Beast in Londen. King crab en rood vlees. En Londen.
  2. Mugaritz in Spanje (bij San Sebastian). Ik ben El Bulli misgelopen en volgens mij is dit de next generation.
  3. The Fat Dog in Amsterdam. Hotdogs en champagne lijken me wel een mooie combo.
  4. Nog een in Amsterdam: Wilde Zwijnen. M is een groot varkensvleesliefhebber, dus dit is volgens mij zeer geschikt.
  5. Blauw in Amsterdam of Utrecht. In Leiden zijn ook wel Indonesische restaurants, maar die ken ik nou wel. Deze niet.
  6. Da Vinci in Maasbracht. Een sterrenrestaurant met een vrouwelijke chef. Daar wil ik dus in het kader van de girl power gaan eten, al vind ik de website intens tuttig.
  7. FG Food Labs in Rotterdam. Ik heb al een paar keer bij FG (of Ivy, zo heette het eerst) gegeten, en ik ben heel benieuwd naar de Food Labs.
  8. En er is net bekend geworden dat er ook een FG Noodle Bar geopend wordt, eind september, dus daar wil ik ook heen. M wil niet naar 010, dus als iemand meewil hou ik me van harte aanbevolen.
  9. Chinees restaurant Alexander in Leiden. M en ik hebben een vaste Chinees, dus we proberen nooit een andere, maar ik hoor enthousiaste verhalen van culi-vrienden over dit restaurant. Misschien toch maar een keer naar het onooglijke De Vink afreizen.
  10. En als ik dan toch bezig ben met culinair Chinezen: HanTing in Den Haag schijnt een hoogtepunt te vormen in de fusion-keuken (oosters en Frans), dus dat zou ik wel eens willen proberen.