Lijstjes

De 10 van woensdag

Het was een lange dag op school vandaag. Dat is het tegenwoordig altijd op woensdag, maar vandaag voelde het extra lang, dus ik had eigenlijk geen tijd om een lijstje van 10 watdanooks te maken. Sterker nog, ik had net tijd om 10 random gedachten te ontwikkelen. Daarom heb ik die maar even opgeschreven.

  1. Waarom moet Snapchat een update uitbrengen op een dag dat kinderen naar school moeten? Ik zit nog meer dan anders te kijken naar kinderen die naar hun telefoon kijken en proberen een regenboog uit hun mond te laten komen.
  2. Handig dat die leerling me er even op attendeert dat er volgende week een toets is. Die moet ik dus nog maken. Dat doe ik volgende week wel. Want van uitstel komt uiteindelijk wel iets. Hoop ik.
  3. Waarom heb ik vooral honger op dagen dat ik niet zelf mag bepalen wanneer ik eet en drink? Het lijkt er wel op dat ik zodra ik door een bel begeleid word in mijn consumptie alleen maar meer wil eten.
  4. Oh fijn, het is weer goedkope pizza’s halen bij Domino’s week. Voor €3,99 per pizza draagt Domino’s ook mee aan de jeugdobesitas. Ik heb een paar kinderen 2 pizza’s de man naar binnen zien werken.
  5. Waarom denken kinderen dat het zin heeft om te zeggen ‘ik zat niet te kletsen’ als ze overduidelijk naar iemand anders toegedraaid zitten, hun lippen bewegen en er geluid in de vorm van woorden uitkomt? Wat zat je dan te doen?
  6. 1 winegum invoeren in de Personal Body Plan-app is misschien wel het treurigste wat ik in het kader van het dieet, sorry, het lifestyleplan, gedaan heb. #amIskinnyyet
  7. Zal ik vanavond naar de film gaan? Ik wil Trainwreck heel graag zien, maar ik wil ook naar huis en apathisch voor me uit staren op de bank. Maar als ik naar de bioscoop ga, kan ik ook nieuwe espresso’s halen bij de Bijenkorf en naar Marks & Spencer voor dieetvriendelijke chips. Maar die bank, die is zo aantrekkelijk.*
  8. Zou ik ooit de eeneiige tweeling in de 5de klas Grieks uit elkaar kunnen houden? Ik noem ze nu allebei mevrouw Achternaam (ja niet letterlijk mevrouw Achternaam, maar ik ga hun achternamen niet letterlijk noemen), maar dat is duidelijk een slechte truc.
  9. Het is tijd voor mijn dagelijkse bezoek aan het directietoilet. Klein verzet natuurlijk, maar zo is Che Guevara ook begonnen.
  10. Volgens mij zijn mijn kleurpotloden extreem fotogeniek. Ik denk dat ik ze op Instagram ga zetten. Zien die kinderen toch niet, want ze hebben het te druk met Grieks. Oh nee, met Snapchat.

*Voor wie het weten wil: ik ben wel naar de Bijenkorf en Marks & Spencer gegaan, en toen ben ik in de bioscoop afgehaakt en ben ik thuis apathisch op de bank gaan zitten. The best of both worlds, en morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen.