Krant,  Schrijven

Mijn eigen gepubliceerde ikje

Ongeveer een jaar geleden heb ik een poging tot een ikje ingestuurd naar NRC Handelsblad, maar die hebben ze toen niet geplaatst. Gelukkig heb ik een blog waarop ik zelf besluit wat publicabel en wat niet, dus ik heb op 26 september 2014 in ‘Mijn eigen ikje‘ alsnog het verhaal over mijn ietwat oncomfortabele gesprek met de doktersassistente gepubliceerd. Maar vorige week heb ik the next level bereikt, want het ikje dat ik dinsdag inzond, over een gesprek met een leerling tijdens de startdagen van school, is donderdag geplaatst. En daar ben ik natuurlijk heel erg trots op – en een groot aantal van mijn vrienden ook, getuige de felicitaties die binnenstroomden zodra mijn ikje online ging (ik was op een begrafenis, dus dat gaf het geheel een beetje een vreemde bijsmaak) en alle likes op Facebook. Ik zou bijna zeggen dat het naar meer smaakt, maar misschien moet ik, nu er ingezonden brieven van me geplaatst zijn in de Volkskrant en een ikje in NRC Handelsblad (en Next, maar ik kan er ook niks aan doen dat NRC dubbel plaatst), de lat iets hoger leggen. Een stuk op de opiniepagina misschien? Mooi plan. Nu nog even verzinnen waarover. Maar eerst, voor wie het nog niet gezien had, mijn meest recente claim to fame.

ikje