Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: vanavond heb ik kabeljauw gepocheerd, en ik vond het erg lekker. In 20 minuten een bouillon getrokken van ui, selderij, wortel, peperbolletjes, zout en laurier en dan de vis in 7 minuten garen in de bouillon. Daar hoef je niet eens voor te kunnen koken.

Horen: ik heb gisteren de CD ‘Perfect day’ van Lou Reed geluisterd. Het is gewoon een CD met zijn grootste hits, maar het was wel weer eens leuk. En er was een liedje bij waar ik keihard om moest lachen, maar ik heb geen idee welke. Anders zou ik het even citeren.

Ruiken: ik ben overgegaan op de herfstluchtjes, die ik stiekem toch het lekkerst vind, waarbij mijn absolute voorkeur uitgaat naar Musc Ravageur. Dat is echt een prachtgeur.

Zien: toch weer wel Heel Holland Bakt. Maar ik ga er nu bewust mee stoppen want ik vind er geen reet aan. Gisteren heb ik met M een avond random geNetflixt; we keken Luther, een superspannende detective, die volgens M ‘een soort Derrick’ is (‘aus der Reihe: Luther’), maar eigenlijk zit het superslim in elkaar.

Voelen: ik weet niet wat ik gedaan heb, maar ik heb spierpijn over mijn hele rug. Ik voel me een jaar of 90, dus ik hoop dat het helpt als ik even in bad ga zo. En anders ben ik in elk geval in bad geweest.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.