Lijstjes

De 10 van woensdag

Ik heb een lange weg te gaan voordat ik ooit in de buurt van iets zen/mindfulness-achtigs kom, maar ik zit daar niet zo mee, want de ergernis die ik vaak ervaar drijft me geregeld tot ongekende hoogten. Maar soms erger ik me gewoon vooral. Hier de 10 dingen waar ik me nu aan stoor, ten koste van een boel energie die ik beter aan andere dingen zou kunnen besteden.

  1. Ik ben mijn lokalensleutel voor school kwijt. Nu ik dit tik vrees ik ook dat ik de vervangende sleutel kwijt ben, maar daarover ben ik nog even in de ontkenningsfase.
  2. De letter ‘m’ op het toetsenbord van mijn computer op school is stuk (heb ik zelf gedaan), zodat ik als ik een ‘m’ wil gebruiken, ik die moet kopiëren en plakken. Of hopen dat de autocorrect er een aanvult.
  3. Dat Facebook mij de hele tijd vraagt of ik een Franse vlag voor mijn profielfoto wil plakken. Alsof dat ook maar iets oplevert. Ik ken geen Franse mensen, dus die zullen nooit op mijn Facebookprofiel zien dat ik geen vlag voor mijn harsens heb gehangen, en bovendien, Facebooksteun is geen echte steun. Ik heb geen probleem met mensen die het wel doen, maar wel met druk van Facebook om het te doen.
  4. De prijs van mijn favoriete eiwitrepen (de onvolprezen Quest-bars) is met €2,50 omhoog gegaan en ik heb nieuwe nodig, maar het voelt nu alsof ik gewoon €2,50 door de plee spoel als ik nieuwe bestel.
  5. Ouders van leerlingen die ik alleen in de eerste periode van het schooljaar heb gehad en de rest van het jaar niet meer zal zien willen een gesprek op de tafeltjesavond om te praten over de resultaten van hun kind. Ik kan dat in minder dan de 7 minuten die ervoor staan: hij heeft niet geleerd voor de toets en daar hoort een bepaald resultaat bij. Maar wat ga ik de overige 6.50 zeggen?
  6. Op de dagen dat ik op school ben moet ik me door de klok laten leiden als het gaat om wanneer ik mag eten. Want ik ga natuurlijk niet in de klas een salade naar binnen schuiven. Het gevolg van die klokdwang is dat ik de hele dag zin heb om te eten, gewoon omdat het niet mag.
  7. Vanochtend is in plaats van de Volkskrant een Leidsch Dagblad bezorgd. Ik kan beide kranten ook digitaal lezen, maar ik wil gewoon de Volkskrant lezen als ik mijn haar föhn, en niet het LD. Zo is het dus niet prettig beginnen.
  8. Ik ben nu wel even klaar met die enorme wind die de hele tijd in mijn gezicht blaast. Hoe kan het dat ik, onafhankelijk van de richting die ik opga, steeds tegenwind heb? En waarom moet het zo’n orkaan zijn?
  9. Maandag heb ik een briefje gemaakt met welke films ik tijdens IDFA wil zien, maar ik heb dat briefje thuis laten liggen, dus ik kan ze niet in mijn agenda zetten. En als ze niet in mijn agenda staan, kan ik de rest van de week niet plannen.
  10. Ik erger me ook aan mijn eigen verwende prinsessengezeur, want er gaat zo veel mis in de wereld en ik ga dramatisch zitten doen over mijn hele zware leven met kapotte letters, dure eiwitrepen en de verkeerde krant. Meine Sorgen möchte ich haben. Oh wacht, die heb ik dus al.