Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: ik heb gisteren met M gegeten bij Tout à Fait in Maastricht, alwaar ik een keer niet koos voor het menu van de chef, maar à la carte at, en daarvoor een selectie maakte van ‘vieze’ dingen: vooraf poffertjes van kalfshersenen en als hoofdgerecht van het kalf de lever, de niertjes en de zwezerik. Erg lekker. Vanmiddag aten we bij mijn moeder een Christmas dinner zoals het hoort – turkey met stuffing, aardappels, cranberry saus, maar liefst drie soorten groenten en gravy. 

Horen: de Kerstsfeer begint er ook muzikaal goed in te komen. Vanmorgen heb ik in het hotel nog even wat kerstliedjes gedraaid en een dansje gedaan op ‘Do They Know It’s Christmas?’ Ik had niet de indruk dat M erg onder de indruk was van mijn dansvaardigheid, maar jammer dan, het is feest.

Ruiken: in Zwolle heb ik een monstertje van Tom Ford Noir for women weten te bemachtigen, dus daar ruik ik nu al de hele week naar. Ik vind het een lekker zware lucht, maar ik denk eigenlijk niet dat hij iets toevoegt aan de collectie die ik toch al heb. Jammer, Tom, je blijft in de monstertjes-sfeer hangen.

Zien: er was gisteren zoveel gelazer met de treinen dat ik in plaats van rechtstreeks van Eindhoven naar Maastricht te reizen een omleiding mocht meemaken via Venlo. Dus nu heb ik voor het eerst in mijn leven Venlo gezien. En Blerick. Althans de stations – maar die inspireerden me niet om uit te stappen en even lekker rond te gaan wandelen.

Voelen: ik voel me prima. Ik heb zin in de vakantie, en ik heb vanmiddag een boel mooie cadeaus gekregen en een gezellige kerstmiddag gehad bij mijn moeder. Mijn broertje, zijn C en hun zoontje Louis waren er ook, en mijn vader belde vanuit Frankrijk, dus ik heb de volledige familiekick al binnen. Lekker efficiënt: de kerstdagen zijn nog niet officieel geopend, maar ik heb al aan de familieverplichtingen voldaan.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.