Hotel,  Uitjes,  Zwolle

Slapen buiten de deur – Sandton Hotel Pillows Zwolle

Ik houd heel erg van hotels. Geen idee hoe het komt, maar het is zo: van de receptie tot het doorgaans witte beddengoed, van de mini-bar waar ik nooit iets uit neem tot het ontbijtbuffet dat ik helemaal leegeet, en van de kussens tot de kleine flesjes wasmaterialen in de badkamer. Heerlijk. En omdat ik ieder excuus aangrijp om in een hotel te gaan slapen, kan ik mijn ervaringen mooi hier kwijt. Vandaag aflevering 5: Hotel Pillows in Zwolle. 

Waarom? M en ik zijn hier twee keer eerder geweest en toen is het hotel erg goed bevallen. Ik had al tijden een fantasie, die eruit bestond dat ik in de trein naar Zwolle ging zitten, in Pillows in zou checken, en dan zou ik een weekend alleen maar boekjes lezen, rondwandelen door de stad, in bad liggen en vooral veel slapen in de heerlijke bedden die ze bij Pillows hebben. Dat was op zich wel iets dat ik samen met M had kunnen doen, maar in het licht van het feit dat het project nogal egoïstisch was opgezet, leek het me beter om alleen te gaan. Dus toen M voor zakelijk naar Parijs moest, heb ik mijn kans gegrepen en twee nachten bij Pillows geboekt.

pillows8Eerste indrukken Pillows zit in een mooi pand, duidelijk niet als hotel gebouwd (ik kan over de geschiedenis niks vinden, het ziet eruit als iets dat ooit een kantoorpand was en daarvoor een villa voor rijke stinkerds), op heel korte afstand van het station. De ontvangst bij de receptie was uiterst vriendelijk, ik was echt veel te vroeg voor de check in van 14.00, maar mijn kamer was al klaar, en ik mocht er gewoon in. Als je het hotel binnenkomt, zie je aan je rechterzijde het restaurant en links zit de bar. Ik was met de trein, maar voor wie er gebruik van zou willen maken is er veel parkeerruimte. Er is gratis WiFi, een sauna, waar ik geen gebruik van heb gemaakt, en op de website is sprake van een fitnessruimte, waar ik even ben geweest, maar die er eerder uitzag als een opslagruimte van een andere fitnessruimte: iets teveel apparaten in een veel te klein kamertje. Daar ga ik niet lekker sporten.

pillows2De kamer Ik hou wel van de inrichting van de kamers bij Pillows: veel donkere kleuren en behang met prints, zonder dat het tuttig wordt. Ik had op mijn kamer een bureautje, twee comfortabele fauteuils, een gigantisch bed en een flinke zwarte kast, met daarin een minibar met uitsluitend frisdranken (voor wie op zijn kamer een suf feestje wil organiseren, denk ik), de kennelijk onvermijdelijke broekenpers, extra kussens, een badjas met slippers, een kluis, een schoenlepel die eruit zag alsof hij uit 50 Shades of Grey kwam en een paar heel fijne zwarte sokken, die ik heb aangetrokken en eigenlijk niet meer heb uitgedaan, hoewel ik me afvroeg of die wel echt bij de kamer hoorde, of of iemand een paar sokken was vergeten waar ik vervolgens mee aan de haal was gegaan. Wat er niet was op de kamer was een waterkoker, maar toen ik ging vragen aan de receptie of er een manier was waarop ik toch thee zou kunnen drinken op de kamer werd er meteen een voor me gehaald.

pillows3Het bed Het bed was enorm en wit, en bestond uit 2 eenpersoonsbedden. Althans, het waren 2 eenpersoonsboxsprings aan elkaar met een hoes eroverheen en daar dan weer een tweepersoonsdekmatras op, dus dan heb je op zich wel een tweepersoonsbed, maar dan lagen er wel weer 2 eenpersoonsdekbedden op. Ik begin dit een verontrustende trend in het hotelwezen te vinden (Central Park had het ook): als je met zijn tweeën in een hotel bent, wil je toch samen onder de dekens kruipen, en als je alleen bent, wil je graag een keer een groot dekbed voor jezelf. De kussens van Pillows (de naam zegt het al) zijn dan wel weer goed: er lagen er twee op het bed en in de kast lagen er nog twee, van andere stevigheden. Ik nam het stevigste en ik heb heerlijk geslapen.

pillows4

De sanitaire voorzieningen De badkamer was heel ruim, met een flink bad, waarin ik ook kon douchen (en een onduidelijke kraan, waardoor ik een enorme berg water op mijn test kreeg toen ik het bad wilde laten vollopen), een grote wasbak, een toilet, een föhn en behoorlijk veel handdoeken. Er waren geen kekke kleine flesjes badschuim en shampoo, maar 2 grote flessen met een pompje, al had ik de indruk dat die allebei hetzelfde product bevatten. Geen probleem verder, want voor chill-weekends van deze proportie wil ik zeker weten dat ik goeie spullen heb, dus die neem ik zelf mee. En aan de deur van de badkamer hing nog een badjas.

pillows5 Het ontbijt Bij het inchecken moest ik vertellen hoe laat ik wilde ontbijten, wat ik op zich niet heel handig vind, maar in dit geval kon het wel, want ik had voor zaterdag lunchplannen (dus ontbeet ik om 9.00), en op zondag hoefde ik alleen maar uit te checken, dus dat werd 10.00. In de ontbijtzaal mocht ik kiezen uit koffie of thee, een aardige meneer bood mij een glaasje jus (die hij voor me inschonk uit een glazen karaf – maar dat verbloemde verder niet dat die jus gewoon uit een pak kwam), en ik mocht me uitleven op het buffet. Dat was volledig, maar niet heel bijzonder: er was roerei, spek, gekookte eieren, brood, beleg en wat zuivel, maar het meest bijzondere waren de mini-chocoladebroodjes, en laten we eerlijk zijn, die hebben ze ook overal. Op zondag deden ze iets beter hun best, want toen waren er ineens bakjes eiersalade, minimuffins en glazen met vlaflip. Ik had na het ontbijt nog wel trek in koffie, maar toen kon ik die aardige meneer nergens vinden. Dat probleem was makkelijk opgelost, want Starbucks zit op 50 meter van het hotel.

pillows17Unique selling points De rust die ik voel als ik hier ben was precies waar ik me op had verheugd, en ik heb precies gedaan waar ik voor gekomen was: intensief gechilld in een heel mooie kamer met een heerlijk bed. Het hotel is ook gewoon heel erg mooi. De mensen zijn aardig, het ligt dicht bij het station, en Zwolle is een mooie stad, waar ik graag ben. Maar ik denk dat de kussens inderdaad het allerfijnst waren.

Nog iets te zeuren? Dat ik moest vragen om een waterkoker is misschien het allerergste, dus nee, ik heb eigenlijk niks te zeuren, want ik kreeg er gewoon een. En die fitnessruimte vond ik niks, maar als je afhankelijk bent voor je gymkick van een fitnessruimte in een hotel is er sowieso iets mis met je regime. Ik ben bij aankomst in Leiden gewoon lekker in mijn eigen fitness gaan sporten.

Wil je terug? Ik wil altijd terug naar Pillows, als ik moe ben en zin heb om aan de wereld te ontsnappen. En dit is me erg bevallen, een weekend weg met mijn laptop en mijn boeken. Ik vind Pillows ook helemaal niet zo heel duur, dus daar hoef ik me niet door te laten weerhouden (dat ik vervolgens honderden euros in de horeca stuksla, daar hebben we het maar niet over). Dus ja, ik wil terug. Maar mijn batterij is nu weer opgeladen, dus ik kan er weer even tegenaan.