Lijstjes,  Uitjes

De 10 van woensdag

Het regent al dagen en ik ben weer begonnen op school. Tijd dus om een paar mooie uitjes bij elkaar te fantaseren; ik weet in een groot deel van de geambieerde bestemmingen niet of en hoe ik het voor elkaar ga krijgen ze daadwerkelijk te bezoeken, maar ach, daar is het fantasie voor. En misschien komt het wel uit. Daarom dus de 10 uitjes die ik nu heel graag zou willen maken.

  1. Hiding in plain sight in Amsterdam. Een cocktailbar waar ik nog niet geweest ben. Lijkt me mooi.
  2. Trømsø in Noorwegen. Ik weet niet waarom, maar ik heb besloten dat dit een stad is waar ik heen wil – en zo’n reisheld ben ik niet, dus dan zal dit wel moeten toch?
  3. Hotel Pillows in Zwolle. Inchecken, pyjama aan, in bed gaan liggen, lezen, roomservice. En slapen. Heerlijk.
  4. Een oestour. Dit gaat sowieso gebeuren, want ik heb al geboekt voor M en mij, maar het kan niet snel genoeg gebeuren.
  5. En als ik toch bezig ben met dingen die ik al geboekt heb: het huisje in het bos waar we in oktober gaan slapen.
  6. Een mooie sauna/resort/wellness, kan me niet zoveel schelen welke. Als het maar superluxe is en ik de hele dag in mijn badjas kan rondhangen en me kan laten masseren. Misschien wel gewoon die bij mijn gym in Leiden, M is daar naar grote tevredenheid geweest.
  7. Ergens waar de zon schijnt en waar ik lekker buiten kan zitten zonder gelijk een hoosbui op mijn hoofd te krijgen. Zijn er Canarische eilanden waar geen proleten rondlopen?*
  8. Stonehenge. M zegt ‘Dat zijn gewoon stenen’, en ik weet dat hij gelijk heeft, maar ik wil er toch heen.
  9. Een yoga-vakantie. Een paar jaar terug heb ik een heerlijke week op Kreta doorgebracht, en zoiets zou ik best nog wel een keer willen doen. Maar ja, het kan nooit, want de meeste yoga-retreats worden georganiseerd buiten de schoolvakanties, en ik kan dan niet, want ik ben docent. Helaas.
  10. Een dierentuin. Pinguïns, altijd fijn. En er schijnt een nieuw olifantje in Blijdorp te zijn – maar ik heb M beloofd dat hij voorlopig niet naar 010 hoeft, tenzij er iets heel gaafs is. Dan een andere dierentuin. Gewoon even tussen de beestjes lopen, dat lijkt me prachtig.

*Ja, dat is een elitaire uitspraak. Zo ben ik. Deal with it.