Hotel,  Uitjes

Slapen buiten de deur – Central Park Voorburg

Ik houd heel erg van hotels. Geen idee hoe het komt, maar het is zo: van de receptie tot het doorgaans witte beddengoed, van de mini-bar waar ik nooit iets uit neem tot het ontbijtbuffet dat ik helemaal leegeet, en van de kussens tot de kleine flesjes wasmaterialen in de badkamer. Heerlijk. En omdat ik ieder excuus aangrijp om in een hotel te gaan slapen, kan ik mijn ervaringen mooi hier kwijt. Vandaag aflevering 4: Central Park in Voorburg. 

Waarom? De moeder van M werd 80 en dat wilde ze vieren met haar hele gezin, plus aanhang: dus haar man, dochter, zoon, schoonzoon, schoondochter (ik dus) en kleinzoon. Ter gelegenheid van mijn verjaardag hadden we aangenaam gedineerd in het restaurant van Central Park, en toen was de vader van M erg onder de indruk van locatie en sfeer, dus toen heeft hij dit weekend vastgelegd om ons allen te trakteren op een feestje.

centralpark1Eerste indrukken Central Park zit in Vreugd & Rust in Voorburg, waar vroeger Savelberg zat. Nu zwaait Ron Blaauw er de scepter, wat betekend heeft dat het interieur radicaal vernieuwd is (vind ik niet erg – ik vond Savelberg erg tuttig qua uitstraling). Over het algemeen is het natuurlijk nog steeds een behoorlijk poenige zaak. Er wappert een Porsche-vlag buiten, er is een parkeerplaats ‘for sports cars only’ (een mooi voorbeeld van dingen waar ik links van word), en het publiek in het restaurant is, hoe zal ik het zeggen, heel erg Voorburg. Maar goed, ik werk al sinds 1999 in Voorburg, dus ik ben het wel gewend. De ontvangst was buitengewoon vriendelijk, en daar gaat het tenslotte om. Er was een lift naar de tweede verdieping, en daarna mochten we nog een trap af en weer op; dat heb je met verbouwde oude panden, dat is juist pittoresk.

centralpark2De kamer Onze kamer (#9) was mooi ingericht: een flink bed, een tafeltje om op te schrijven (en om tijdschriften te lezen waarin alleen maar spullen staan die ik nooit zal kunnen betalen), een forse ladekast en een klerenkast. Central Park is voor mijn gevoel meer gericht op zakenmensen dan op mensen die lekker komen chillen in een hotel: we hadden wel een broekenpers (wie gebruikt dat tegenwoordig nog?), maar geen thee- en koffiefaciliteiten. Inmiddels ben ik dat zozeer gewend in een hotel dat ik het nu echt miste.  Er hingen wel mooie foto’s aan de muur, toch aanzienlijk moderner dan de gebruikelijke schilderijen. Wie wil nou niet Bob Dylan minzaam zien kijken als je ’s ochtends wakker wordt? Ik wel.

centralpark3Het bed We hadden gelukkig weer een wit bed, want dat vind ik fijn. Central Park afficheert zich all over the place als een Håstens-hotel, maar dat geldt niet voor alle kamers: wij sliepen in een M-line bed, waarover ik geen klachten had. Behalve dat het geen tweepersoonsbed was, maar 2 aan elkaar geschoven volledig ingerichte eenpersoonsbedden, waardoor er niet zozeer sprake was van een naad waardoor M en ik niet dichtbij elkaar konden slapen, maar van een gescheiden slaapervaring, want als je een eigen bed hebt en een eigen dekbed, heb je elkaar ook niet heel veel meer te zeggen ’s nachts. Best een passion killer dus. Aan de andere kant: ik heb heerlijk geslapen.

centralpark4

De sanitaire voorzieningen We hadden een ruime, witte badkamer, met een heel prettige inloopdouche, een boel handdoeken, een fijne wasbak en een kek vierkant toilet. De producten waren voldoende, maar niet heel bijzonder: zeep, douchegel en shampoo (van alles 2). Er waren wel lekker veel handdoeken. Ik heb ’s ochtends erg lekker gedoucht, dus het was een functionele badkamer, maar ik vond hem al met al niet uitzonderlijk. centralpark5Het ontbijt Toen we ons meldden voor het ontbijt, vertelde de jongen die ons ontving dat ze een ’traditioneel ontbijt’ serveerden, wat volgens hem neerkwam op broodjes met beleg. We kregen er ook verse jus bij, en een smoothie, en we mochten aangeven of we een hard- of zachtgekookt ei wilden. De broodjes waren lekker, de croissants goed kruimelig, de boter was opgeklopt (bijzonder) en de eitjes waren perfect. Om de een of andere onduidelijke reden kregen we een bordje met 4 bakjes identieke jam (doe dan 1 bakje), maar het was wel goede jam. En de koffie en thee waar ik zo naar verlangde deed het goed.

centralpark6

Unique selling points De bar van het restaurant is prachtig, inclusief opgezette zebra, en ze schenken een mooie gin & tonic. Dat heb je niet in alle hotels. Dat geldt natuurlijk voor het hele restaurant; ik heb niet eerder meegemaakt dat ik zo lekker en uitgebreid heb gegeten en gedronken en dan alleen maar de trap op hoef te rollen om heerlijk te slapen. En het is op zich ook best lekker om een keer een weekendje weg te zijn en toch binnen 40 minuten gewoon weer thuis op de bank te zitten.

Nog iets te zeuren? De kamer was heel erg donker. Dat kwam denk ik doordat we boven in het gebouw zaten, met allerlei authentieke balken, zodat er moeilijk een lamp aan het plafond te bevestigen was, maar we moesten alle kleine lampjes aansteken om iets te kunnen zien toen het eenmaal donker was. Wel sfeervol op zich, maar niet handig als je nog iets zou willen lezen. En dat we geen koffie en thee konden zetten op de kamer dus, maar daar heb ik al over gezeurd.

Wil je terug? Ik vond het geen slechte ervaring, maar ik ben liever in het restaurant van Central Park dan in het hotel. Er is op zich ook geen reden om in Voorburg te slapen, want ik kan zo met bus 45 naar huis, dus ik vermoed dat het zich niet nog een keer voor zal doen. Het was erg gezellig, en ik heb heerlijk geslapen, maar volgende keer wil ik weer iets verder van huis. Oh nee, volgende keer dat ik in een hotel slaap, slaap ik in Katwijk. Nou ja, de keer daarna dan. Ik zou anderen dit hotel overigens wel aanraden, zeker als ze een nette broek bij zich hebben.