Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: in het kader van Kerst hebben M en ik op Eerste Kerstdag in een restaurant gegeten, bij Dartel, 7 gangen, waarvan 6 heel goed en 1 echt helemaal niet, en op Tweede Kerstdag thuis, een door M gemaakt stoofje van Wagyu en een door mij als biefstuk gebakken sukade (eveneens van Wagyu – het was een special edition van Koop een Koe). Ik kan maar niet definitief besluiten of ik een voorkeur heb voor fancy diners of voor gewoon lekker vlees zonder poespas, maar ik heb in elk geval allebei mogen eten, dus mij hoor je niet.

Horen: de Kerst-cds hebben we natuurlijk heel vaak gedraaid deze week, maar ook nog wel andere muziek, in het bijzonder David Bowie, want we gaan morgen naar de tentoonstelling in Groningen, en dan moet je natuurlijk wel voorbereid zijn.

Ruiken: de Kerstbruisbal was een Holly Go Lightly van Lush, die ik op zich wel lekker vond, maar het badwater werd niet heel warm, want we hebben gelazer met de geiser, dus het was een beetje een teleurstellende ervaring.

Zien: woensdag kreeg ik van F en A een uitje aangeboden voor mijn verjaardag, en we zijn naar Amsterdam gegaan, alwaar we een tentoonstelling in het Stedelijk Museum bezochten, twee gintonix (de man natuurlijk) dronken in de bar van het Conservatorium Hotel, en een mooi diner aten bij Restaurant C. Veel gezien dus, en de andere zintuigen hebben meegenoten.

Voelen: ik heb een geweldige ontspannen Kerstmis gehad, waarbij ik heel weinig hoefde te presteren en eigenlijk alleen maar heb gedaan waar ik zin in had. En dan kreeg ik ook nog cadeaus – dus ik ben gelukkig. Het uitje van woensdag heeft daar natuurlijk alleen maar aan bijgedragen. Ik begin me langzaam op te lieren voor 2016; dat gaat echt een geweldig jaar worden. Let maar op.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.