Lijstjes

De 10 van woensdag

Ik ben een groot voorstander van to do-lists, maar misschien is het wel een keertje tijd voor een not to do-list. Want er zijn genoeg dingen die ik doe die ik liever niet zou doen. En voor mij begint een aanpassing van een gewoonte doorgaans met het in een lijstje opnemen van de gewoonte. Dus hier gaan we:

  1. Gummy Drop spelen op mijn iPad. Wat een ongelooflijk suf spel is dat, zeg. Maar ik kan er niet mee stoppen.
  2. TV-programma’s kijken die ik niet interessant vind. Met Jinek heb ik het meestal na 10 minuten wel gehad, maar dan blijf ik toch tot het einde zitten, en dan kijk ik vaak ook nog het journaal. En de volgende dag moet ik om 6 uur op en baal ik omdat ik moe ben.
  3. Biefstuk kopen in de supermarkt omdat ik vergeet de heerlijke biefstuk die ik van Koop een koe in de diepvries in de schuur te ontdooien. Intussen is de diepvries overvol en vraag ik me elke keer af waarom ik geen beter vlees eet.
  4. Allerlei leuke attente dingen in mijn hoofd verzinnen voor mijn vrienden en die dan niet uitvoeren, en mezelf vervolgens heel attent vinden en verwachten dat anderen dat ook zijn. Terwijl mijn attentheid vooral hypothetisch is.
  5. Zeggen dat ik aan de recepten voor de spooons-app wil gaan werken en het dan niet doen. Dus namens iedereen: Susannah, doe het of hou je smoel er een keer over.
  6. Dingen kopen als ik mezelf een beetje zielig vind. Dat is op zich niet erg, maar ik zou het budget voor dat soort aanschaffen moeten terugschroeven van 3 cijfers voor de komma naar 1.
  7. Mijn kleren uittrekken en dan gewoon twee weken op de grond laten liggen. Ik weet dat ik niet zo iemand ga worden die gelijk alles opruimt, maar binnen 24 uur moet toch kunnen, lijkt me.
  8. Dingen uitstellen omdat ik geen zin heb om ze te doen. Alsof ik er ooit ineens wel zin in krijg. Ik kan net zo goed gelijk aan de slag gaan, dan heb ik in elk geval niet wekenlang het gevoel dat ik aan het falen ben.
  9. Allerlei skinny fitchicks volgen op Instagram en vervolgens balen omdat ik geen sixpack heb. Ik denk niet dat dat ooit gaat gebeuren, dus of ik volg die dames omdat ze me inspireren om zo weinig mogelijk geen sixpack te hebben en ik gun ze hun buiken, of ik volg ze gewoon niet.
  10. Doen alsof ik me aan mijn eigen blogschema houd door constant alles te antedateren. Dan kan ik beter onder ogen zien dat het schema onhaalbaar is of dat ik mijn tijd verkeerd besteed.