Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: vrijdag hebben M en ik gegeten bij de Meatcave, en dat was erg lekker. Niet alleen het eten, maar ook de drankjes, waarbij de gintonix met een dubbele espresso erdoorheen zeker het vermelden waard is. Het was het soort drankje waarvan je er geen twee hoeft, maar eentje was heerlijk. Vrijdag kocht ik bij Marks & Spencer in Amsterdam 6 crumpets, die dit weekend allemaal op zijn gegaan. Zalig.

Horen: veel speeches. Het nieuwjaarsreceptieseizoen gaat gestaag door, dus ik hoorde maandag op de receptie van allerlei Leidse organisaties een speech waarin werd vooruitgeblikt op de komende jaren en hoe ontzettend succesvol Leiden zal blijken te zijn, woensdag op de receptie van het RMO een inleiding op de nieuwe tentoonstelling die de Maas door het land en door de eeuwen heen volgt, en later op woensdag een eeuwigdurend verhaal van een prominente CDA’er over zo’n beetje alles. Ik begrijp dat er gespeecht moet worden op dit soort gelegenheden, maar 35 minuten is echt te lang.

Ruiken: het parfum van de week is ‘Silver Factory’ van Bond No. 9, dat ik in New York heb gekocht en dat geïnspireerd is op Andy Warhol en zijn gevolg, waartoe David Bowie ook behoorde. Meer dan dat had ik als tribute niet achter de hand, maar ik heb wel de intentie om Minotaure van Paloma Picasso te gaan testen in de winkel, want daar scheen Bowie naar te ruiken.

Zien: woensdag ben ik nog even naar de bioscoop gegaan, om Joy te zien. Prettige film, maar ik denk niet dat ik erdoor anders over wat dan ook ben gaan denken. Vrijdag heb ik een heerlijk middagje Amsterdam gehad, omdat ik na de yoga nog even wilde winkelen (ik word eerder hebberig dan ascetisch van yoga, moet ik bekennen), en ik heb allerlei leuke kleren gezien, maar alleen een zwarte spijkerbroek gekocht.

Voelen: ik ben lekker uitgerust dit weekend: veel geslapen, twee dagen gesport, lekker gegeten en bijgekletst met M. Kortom, een weekend zoals weekends moeten zijn. En dat komt goed uit, want ik heb een stevige week voor de boeg. Maar daar ben ik nu dan toch klaar voor, denk ik.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.