Lijstjes

De 10 van woensdag

Ik ben weer eens stevig aan het opruimen in huis. Niet alleen de klerenkast, wat inmiddels een soort oneindig project lijkt te worden, maar ook mijn bureau (dat is overigens geen bureau, maar een eettafel – we eten al 3 jaar niet meer aan tafel omdat dat mijn command central is geworden), de keukenkastjes en de boekenkast staan op de projectlijst. Pas als je aan het opruimen bent, valt pas op hoeveel je hebt. En ook hoeveel dingen je echt niet meer hoeft te kopen omdat je er al ontzettend veel van hebt. Hier de 10 dingen die ik niet meer mag kopen. NOOIT MEER.

  1. Kookboeken. Ik heb er echt superveel, en ik kook gewoon uit mijn hoofd of op basis van dingen die ik online lees. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik maandag wel nog even 2 nieuwe heb besteld, maar nu is het echt klaar.
  2. Zwarte shirtjes of truien. Lange mouwen, korte mouwen, geen mouwen, katoen, wol, kasjmier, ronde hals, v-hals, boothals, ik heb ze. In verschillende variaties. Dus tenzij er een gat valt in een exemplaar dat ik niet kan vervangen door een andere uit de verzameling in te zetten: de komende 5 jaar kan ik makkelijk vooruit.
  3. Notitieboekjes. Ik vind ze zo leuk, en als ik een mooie of een handige zie koop ik hem gelijk, maar ik heb een la vol maagdelijke boekjes. Misschien moet ik gewoon eerst eens even een boekje volschrijven.
  4. Kruidenthee. Ik vind thee drinken zo fijn dat ik, als ik bij de supermarkt ben, altijd even kijk wat ze voor lekkere theetjes hebben, en meestal koop ik dan ook wel wat, want ach, kost toch heel weinig, en het gaat altijd wel op. Maar ik drink vooral de laatstgekochte en de rest verstoft in het kastje. Dus nu koop ik pas nieuwe als de ouwe op is.
  5. Vulpennen. Ik doe alles met vulpen, ook nakijken, wat tot gevolg heeft dat ik altijd meerdere kleuren op mijn linkerpink heb (ik ben linkshandig), maar er is toch geen reden om 8 vulpennen te hebben. Nou ja, die reden is er wel: hebberigheid, maar ik heb er geen 9 nodig.
  6. Zwarte rokjes. Eigenlijk net als in het geval van de zwarte shirtjes: ik heb er meer dan een bescheiden groep nonnen in een jaar kan dragen. Jurkjes ook trouwens.
  7. Jurken. Maakt eigenlijk niet uit welke. Ik heb nu onder invloed van die bitch van een KonMari mijn jurken tot 1 tamelijk brede la vol weten terug te brengen, maar daar past niets meer bij. Dat betekent dus vanaf nu: een erin is een eruit. Of eigenlijk: ik mag pas een nieuwe kopen als ik een ouwe heb weggedaan. Ik kan ook een bitch zijn, let maar op.
  8. Eiwitrepen. Ik heb 4 dozen vol. Als ik er 1 per dag eet, en dat doe ik, kan ik dus 3 maanden vooruit. Geen enkele reden om de voorraad aan te vullen dus.
  9. Sportkleding. Ik heb alles. Ik heb een tijdje gedacht dat ik mijn collectie moest aanvullen omdat ik zo was afgevallen, en dat is ook zo, maar ik heb nu echt genoeg. Dus ook al heb ik net een heel mooie trui gezien, ik mag hem niet kopen.
  10. Kleren met woorden erop. Ik vind t-shirts en truien met teksten erg leuk, maar er is een bovengrens. En die is bereikt. Jammer is dat.