Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: ineens blijkt de Jumbo in het ‘fancy uit het buitenland geïmporteerde dingen’-schap Cola Vanille Zero te hebben. In blikjes, die per stuk evenveel kosten als een hele fles, maar ik vind dat ik het waard ben. Eentje per dag dan, want ik hoef ook niet te overdrijven.

Horen: vandaag heb ik in de gym de grootste hits van de Backstreet Boys geluisterd. En dat is dus best prima voor op de hometrainer. In de jaren ’90 was ik geen fan, maar als ik met M naar VH1 Classic kijk (zijn lievelingszender), dan ben ik nooit teleurgesteld als ze voorbij komen. Ik vind het alleen jammer dat ze zoveel suffe ballads hebben gemaakt, maar daar dachten de tienermeisjes destijds natuurlijk anders over.

Ruiken: het parfum van de week was Icon van Lush, een ongelooflijk zware lucht, die eindelijk ook reacties losmaakte bij mensen: L vond dat ik rook ‘als een filmster uit de jaren ’20, maar dan als ze 90 is’, maar M en collega J vonden het fantastisch, en een mevrouw in het Museum Volkenkunde sprak mij er uit het niets over aan. Interessante geur kennelijk.

Zien: donderdag was ik op de opening van de tentoonstelling over de Boeddha, in Museum Volkenkunde dus, waar ik me erg op verheugd had, maar ik moest er in recordtijd doorheen knallen, want er werd zoveel gepraat door hotemetoten dat ik alweer bijna weg moest. Jammer dus. Ik ga gauw terug.

Voelen: in de nacht van vrijdag op zaterdag heb ik 10 uur geslapen, en de afgelopen nacht 9 uur. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo uitgerust ben geweest. Eens kijken hoe lang ik dat weet vol te houden.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.