Gezeur,  Lijstjes

De 10 van woensdag

Ik ben chagrijnig. Er is geen reden voor, want ik heb het goed: ik ben gezond en iedereen die ik ken die weleens in Brussel is is nog in leven. Maar toch heb ik al twee dagen zin om iemand een hoek te verkopen, en het is niet eens een specifiek iemand. Kortom: ongefundeerd chagrijn. Hier de 10 redenen die mij er bijna toe drijven om als een kleuter met mijn voet op de grond te stampen en te roepen dat ik niet meer meedoe.

  1. Ik was mijn oranje dopper kwijt en toen moest ik een nieuwe kopen. Ik heb een gele gekocht, zodat ik ook het gevoel had dat ik een nieuwe had, want dat voelt iets beter.
  2. Ik heb mijn oranje dopper weer gevonden en nu heb ik voor niks een gele dopper gekocht.
  3. Ik heb trek in een croissantje en ik kan zo’n rotding met geen mogelijkheid in mijn Personal Body Plan passen.
  4. Het dringt tot me door dat ik mezelf in feit voor de rest van mijn leven heb gecommitteerd aan calorieën tellen en sporten, want als ik stop ga ik onmiddellijk croissantjes eten en uitdijen als het universum, dus het is ook geen kwestie van even geduld.
  5. Ik moest nog 2 proefvertalingen en een scandeeropdracht nakijken, en ik heb misschien aan een ding een grotere hekel dan aan scandeeropdrachten nakijken en dat is, je raadt het al, proefvertalingen nakijken. Met hangen en wurgen heb ik de stapel nu teruggebracht tot 1 proefvertaling, maar dat vind ik eerlijk gezegd nog steeds ruk.
  6. Ik wilde ijsklontjes kopen voor in de gintonix en ze waren op in de winkel. ‘Bij een tankstation kunt u dat kopen, mevrouw.’ Ja, maar daar zien ze me aankomen op mijn fiets.
  7. De wasmachine heeft een gevecht op leven en dood gevoerd met mijn sportbeha, waarbij zowel mijn sportbeha als de rubberen ring het leven hebben gelaten. Dus er moest een dure reparateur komen om de wasmachine te maken. Zonde van het geld. En de beha.
  8. Volgende week begint de toetsweek op school, en ik moet nog heel veel toetsen maken. Ik heb er 2 af, mijn collega maakt er ook een, maar dan moet ik er nog 1 maken, en alle herkansingen, en ik moet natuurlijk al die bagger ook nog nakijken.
  9. Ik heb deze week om de een of andere reden geen tijd gehad om mijn Passion Planner goed in te vullen, dus nu heb ik geen idee wat ik aan het doen ben.
  10. Ik snap ook wel dat ik een verwend prinsesje ben en dat ik dus tegen niemand kan zeggen dat ik de schurft in heb. En daar baal ik van.