Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: ik ben deze week 2 keer bij Bagels & Beans geweest (ik mag de laatste tijd iets meer calorieën, en dan in het bijzonder iets meer koolhydraten, dus dan gaat dat wat makkelijker dan eerst): de eerste keer had ik een heerlijke bagel met gerookte kip, hummus en mangochutney, de tweede keer een salade met gerookte kip en avocado (met een bagel), wat op zich ook heel lekker zou kunnen zijn geweest, maar de hele salade zat onder iets wat ze ‘basilicumdressing’ noemen, maar wat ik heb ervaren als gewoon veel te veel pesto. En toen ik het eraf wilde schrapen werd ik heel vuil aangekeken.

Horen: gisteren was de finale van het Songfestival, dus ik heb heel veel Europop, Eurorock, Europowerballads, Eurodance, Eurodramaliedjesoverdedeportatievanjeoma en EuroAmericana gehoord. Oh ja, en EuroAustralië. Het was een topavond, maar ik denk niet dat mijn nieuwe favoriete artiest gisteravond op tv was.

Ruiken: ik heb geloof ik verzuimd een parfum van de week aan te wijzen deze week. Wat een faalhazerij. Volgende week beter dan maar. En verder heb ik ook niet echt iets bijzonders geroken, tenzij ik vanavond nog in bad ga. Maar daar heb ik geen zin in. Een slechte week voor de neus dus.

Zien: vrijdag was ik op de opening van de Signatures Cultuurweken (de jaarlijkse culturele  feestperiode in Leiden), die volledig muzikaal was, want Oliver’s Cinema trad op, maar ik heb vol fascinatie gekeken naar de accordeonist, die zo parmantig aan zijn trekzak stond te hijsen dat je zou denken dat hij een heel stoer instrument bespeelde. Maar misschien vond hij dat zelf wel.

Voelen: ik kom langzaam op gang, maar ik loop nog steeds behoorlijk achter de feiten aan, dus ik voel me zowel effectief als ineffectief. Lekker dualistisch met mezelf dus!

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.