Hardlopen,  Sport,  Sporten

Mijn eerste hardloopevent

Ik begin best leuk progressie te boeken met hardlopen. Ik lees vol enthousiasme het boek en de blog van Annemerel de Jongh, mijn verlanglijst van hardloopkleding is langer dan die van yogakleding en ik word best chagrijnig als ik er niet in slaag om drie keer per week rennen in mijn agenda te krijgen. Het schema van Run2Day (dat ook in eerdergenoemd boek staat), zou mij moeten helpen om in 8 weken van 5 tot 10 km te komen, maar dan moet ik natuurlijk wel alle trainingen doen. Gelukkig zit ik op het moment op 100%, zodat ik daadwerkelijk fit genoeg ben om aanstaande zaterdag met M de 5km in het kader van de Leiden Marathon te rennen – wij met zijn tweeën en een heleboel kinderen, bejaarden en andere enthousiaste amateurs die het leuk vinden om mail te krijgen van Leiden Marathon, alsof dat er ook echt in zou zitten. Ik ben me nu al aan het ergeren, want M is een tevreden roker en een nog veel tevredener drinker, maar ik voorspel dat hij mij, 2 gintonix per week en zo gezond mogelijk leven, er keihard af loopt zaterdag. Maar ja, het enige dat ik er aan kan doen is trainen, zodat ik hem ooit flink in de pan kan hakken. En die training begon vandaag officieel, want ik heb voor het eerst in mijn leven aan een hardloopevent meegedaan.

PPCloopIk noem het een event en geen race, want ik heb niet de indruk dat de PPC-loop (ook wel bekend als de NL…ML-loop), winnaars kent. Je hoeft je niet aan te melden; als je maar voor 10.30 €2 (of €3 met een lot) betaald hebt, kun je in Park Cronesteyn gaan rennen. Dat kan natuurlijk sowieso, want het is een openbaar park, maar dat leek me minder leuk dan een keer met andere mensen samen starten en dan met zijn allen te gaan hardlopen. Binnen mijn schema kwam het ook goed uit, want ik moest een duurloop van 45 minuten doen, en ik wilde het rondje van 7km lopen. Ik had mezelf 2 doelen gesteld: de hele weg niet stoppen om te wandelen en een tijd op of rond de 45 minuten. En tot mijn vreugde heb ik beide doelen gehaald, want ik ben alleen maar gestopt om mijn veter te strikken en mijn tijd was 45.12 voor 7.19km. Er waren meer mensen die mij inhaalden dan ik mensen heb ingehaald, en ik ben gepasseerd door behoorlijk wat bejaarden en dat klerewijf dat mij bij de start opzij duwde heb ik niet meer kunnen terugvinden, maar ik was al heel tevreden,  omdat ik door mijn eigen doelen te stellen niet zo hoefde te zitten met mijn positie in het klassement. Het werd nog veel mooier, want in ruil voor mijn rode startersbriefje mocht ik een mooie medaille uitzoeken en er bleek zowaar een prijs te zijn gevallen op mijn lotnummer, zodat ik een mok met bonbons mee naar huis mocht nemen. Om te vieren heb ik heerlijke eiwitpannenkoeken voor mezelf gebakken. Kijk, zo zou je sporten nog echt leuk kunnen gaan vinden.

pannenkoeken