Lijstjes

De 10 van woensdag

Ik heb het even niet zo naar mijn zin met mijzelf. Ik vermoed dat ik, als ik even wat archeologie op mijn blog bedrijf, zal constateren dat het elk jaar rond deze tijd zo is, maar hoe dat zij: ik heb het te druk en ik baal daarvan, want ik krijg daardoor vooral apathische neigingen. Het liefst zou ik alles uit mijn handen laten vallen en dan gewoon niets meer doen, maar ja, dat levert weinig op. Ik kan beter gewoon aan de slag gaan en me richten op dingen die leuk zijn of waar ik me op verheug. Vandaar dit lijstje, want ik moet er toch wel 10 kunnen verzinnen, lijkt me.

  1. De ochtend vrij die ik gisteren van de baas heb gekregen toen ik haar vertelde dat het me allemaal te veel werd. Ik kan vanochtend in elk geval besteden aan het inhalen van allerlei achterstanden die ik heb.
  2. De cursus ‘How to deal with stress’ die ik vanmiddag ga volgen aan de School of Life in Amsterdam. Hoe toepasselijk. Hoe ironisch ook.
  3. Ik heb dit weekend het huis aan mezelf. Overdag merk ik daar weinig van, want yoga-opleiding, maar zaterdagavond ga ik zo ontzettend schunnig vroeg naar bed dat iedereen zal denken dat ik een kind van een jaar of 7 ben.
  4. Ik ga over iets meer dan 2 weken naar Kreta. Voor een yoga-workshop, maar ik voorzie ook heel veel boekjes lezen in de zon in mijn nieuwe bikini.
  5. De supermooie hardloopschoenen die ik van M krijg voor mijn verjaardag, en die ik vast heb besteld omdat ze nu in de aanbieding zijn. Dus ik weet zeker dat ik ze krijg.
  6. Mijn verjaardag überhaupt. Het is op zich wel handig voor mij dat ik op 15 juli jarig ben, want dat is altijd aan het eind van de hel-periode die het schooljaar en het politieke seizoen afsluit, dus dan heb ik iets om naar uit te kijken. Als ik in september jarig zou zijn, zou ik deze periode als aanzienlijk uitzichtlozer ervaren.
  7. De nieuwe bruisbal die ik heb verdiend door een maand lang alle trainingen te doen en me aan mijn hardloopschema te houden. Ik ga hem vanmiddag scoren, denk ik. En dit weekend inzetten.
  8. Het etentje bij Just Meet dat ik met M heb gepland voor de dag dat ik terug kom uit Kreta. Want behalve yoga en lezen ga ik daar ook een week lang vegetarisch eten. Dus zodra ik voet aan Nederlandse grond zet, wil ik een heel groot stuk rood vlees. Want ik ben geen vegetariër.
  9. Als al het rottige examennakijkgedoe en de ellende die tweede correctie heet is afgelopen, mag ik mijn tutorleerlingen bellen en vertellen of ze geslaagd zijn. Ik hoop van harte dat ik voor iedereen goed nieuws heb, maar ik verwacht in elk geval een boel blijde boodschappen.
  10. De tas die ik vanmiddag voor mezelf ga aanschaffen. Ik heb hem een tijdje geleden gespot, en ik wil hem. Dus ik hoop maar dat ze hem op voorraad hebben.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.