Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Ik schrijf deze Zindag op de gratis WiFi van bus 13 van Heraklion naar Agia Galini. De langverwachte Kreta-vakantie is ineens aangebroken, dus ik deel al mijn zintuiglijke indrukken van nu. Mindful als een BAAS.

Proeven: ik heb net bij het wachten op de bus een soort deegflapje gegeten met heel veel feta erin. Niet goed voor de lijn, maar het vulde wel.

Horen: naast mij huilt een baby en de buschauffeur draait verschrikkelijke Griekse muziek. Ik versta helemaal niks van wat de mensen zeggen. Dit alles is 100x beter dan het domme gelul dat ik vanochtend in het vliegtuig mocht aanhoren van de Nederlanders naast mij.

Ruiken: ik heb net even een kwartiertje gewandeld met mijn koffer, en ineens rook ik de zee. Vlak daarna zag ik hem overigens ook, maar de geur kwam eerst. Zalig.

Zien: als ik uit het raam kijk, zie ik allemaal prachtige natuur. Gelukkig geen enge afgronden, maar wie weet komt dat nog. Hoe dan ook: ik vind het allemaal mooi vandaag.

Voelen: wat heb ik zin in deze week: yoga, lekker eten, boekjes lezen, schrijven, zwemmen, een beetje hardlopen en een beetje trainen. Ik heb een kamer voor mezelf, dus dat is ook een groot feest. En verder heb ik het vooral warm. Het is 33 graden…

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.