Lijstjes

De 10 van woensdag

Ik heb een enorm zwak voor gadgets. Als ik hoor of lees over een apparaat dat mijn leven gemakkelijker zou kunnen maken, ben ik meestal gelijk verkocht. Dan geef ik een boel geld uit, speel ik er een paar keer mee, en dan gaat het apparaat naar de schuur. Of in een la. Of het ligt boven twee jaar te wachten tot ik iemand vind die het wil hebben of kopen. Hier 10 gadgets waarvan ik zeker wist dat ze mijn leven zouden veranderen, maar die grotendeels onberoerd en onbekeken zijn gebleven.

 1. Een slow cooker. 1 keer kaasfondue mee gemaakt, en daarna naar de schuur verplaatst. Ik zie regelmatig recepten waar ik een slow cooker voor nodig heb, maar die maak ik dan niet.
 2. Een steiltang voor mijn haar. Ik wil heel graag steil haar, maar ik heb gewoon genoeg aan mijn fancy föhnborstel. En bovendien trekt er toch binnen 5 minuten de pluis weer in.
 3. Een toetsenbord voor mijn iPad. Dit leek me echt zo handig – ik zie ook heel veel mensen met toetsenborden en iPads superefficiënt zijn, maar bij mij wil de klik maar niet komen. Miskoop dus.
 4. Een Bamboo-schrijfpadding. Ik wilde dit dus heel graag hebben, omdat ik een blog volgde waar ze op foto’s schreven met een Bamboo, en ik vond dat wel een mooi idee. Maar ik blijk in de praktijk helemaal geen behoefte te hebben om op foto’s te schrijven, dus dan heb je niks aan zo’n Bamboo. En de software die ik geïnstalleerd had voor de enige keer dat ik het geprobeerd heb, heeft mijn laptop gesaboteerd.
 5. De slow juicer. Ik was geobsedeerd. Ik kocht een slow juicer. Ik maakte sappen. De obsessie ging over. Er staat nu een dure slow juicer in de schuur.
 6. Een vacumeerder. Zodat ik vlees in zakjes kan doen en die vacuüm kan trekken en dan blijft dat vlees heel lang goed. Schitterend plan. 1 keer uitgevoerd.
 7. Een SilkEpil. Of eigenlijk meerdere SilkEpils, want ik koop er vaak een in de veronderstelling dat hij mijn leven makkelijker zal maken, maar in de praktijk maakt een scheermesje onder de douche mijn leven echt makkelijker. Al is het wel zo dat je pas echt wakker bent als je je oksels met de SilkEpil hebt gedaan.
 8. Een elektrische poffertjespan. Eigenlijk 2, maar ik heb er al een weggegeven. Gekocht voor een zeer lucratieve kookklus, dus hij heeft me niet zoveel gekost, maar ik heb hem sindsdien niet meer gebruikt. Als ik poffertjes maak, en dat zijn dan eiwitrijke hipsterpoffertjes, gebruik ik gewoon de cheap-ass poffertjespan van de Hema.
 9. Een chocoladefonduepan. Gekocht met een tegoedbon die ik als Kerstpakket heb gekregen. Nog nooit gebruikt. Ik denk dat hij inmiddels 10 jaar oud is. Maar als je zoals ik altijd aan de lijn bent, is het behoorlijk lastig om een grote hoeveelheid vloeibare chocola in je dieet te passen. En dan lijkt me dat kreng ook nog uitzonderlijk ingewikkeld om schoon te maken.
 10. Mijn oranje KitchenAid mixer. Hij is zo mooi. Ik zal hem ook nooit weg doen. Maar 9 van de 10 keer is het gewoon handiger om het klopper-opzetstuk van mijn staafmixer te gebruiken.

One Comment

 • Frederik Zevenbergen

  Ben juist erg actief met slowcooker (van Anova, met blitse app, Bluetooth en Wifi :P) en de vacumeermachine. Kitchenaid ook onmisbaar. Als je de poffermachine ooit weg wil doen: ik hou me aanbevolen. Voor het neven-en nichtengebroed.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.