Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: het was weer eens een week waarop ik veel buiten de deur heb gegeten. Zo krijg ik mijn lichaam natuurlijk nooit meer binnen het streefgewicht, maar goed. Op de opening van de T-Rex tentoonstelling in Leiden dronk ik groene bubbels en at ik een gehaktballetje (‘Wat is dit voor vlees?’ ‘Gehakt’ – dat soort antwoorden krijg je niet als je mij inhuurt als cateraar), bij F&A at ik heerlijk vlees, tijdens een lunch met B een zalmburger, op het terras bij Rhodos met M dorade. Ik heb een zwaar leven. Nee, echt heel zwaar.

Horen: Nick Cave heeft een nieuwe CD uitgebracht, Skeleton Tree, en die luister ik vooralsnog onafgebroken. Ik vind hem heel mooi, maar je wordt er niet bepaald vrolijk van. Niet dat je dat verwacht, want hij is gemaakt naar aanleiding van het verlies van zijn zoon, en dat vraagt niet echt om uptempo deuntjes. Maar het is wel mooi, net als de film over hetzelfde onderwerp, One More Time With Feeling, die ik vanmiddag met M heb gezien.

Ruiken: de klad is een beetje gekomen in het ‘luchtje van de week’-project, niet omdat de luchtjes op zijn, maar omdat ik 3 luchtjes beneden heb staan die ik afwisselend opspuit. Ze passen ook heel goed bij dit weer, althans, 2 van de 3, dus ik zie geen reden om te wisselen. Maar vrijdag rook ik bij F&A een geurtje van A, dat ze uit Amerika heeft meegenomen, Saffron Rose Absolute van Perry Ellis, en daar werd ik eerlijk gezegd een beetje hebberig van, ook al ruikt het erg naar een geurtje dat ik gewoon heb (Rose Oud van By Kylian).

Zien: donderdag had ik een dagje vrij, en toen ben ik in een TLC-fuik gevallen. Drie afleveringen over trouwjurken achter elkaar. Ik wil niet eens trouwen. Laat staan in de trouwjurk van mijn moeder, want die bestaat geeneens meer (de jurk, mijn moeder bestaat wel). Maar kennelijk had ik even wat hersenloze ontspanning nodig.

Voelen: ik ben heel erg trots op mezelf, want ik heb dinsdag 110 minuten gerend. Net geen 15 kilometer, maar toch. Ik denk echt dat de halve marathon nog gaat lukken, tenzij ik mijn been breek ofzo. Maar waarom zou dat moeten gebeuren?

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.