Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: omdat het morgen 3 october is en vandaag zondag, zijn de officiële 2 oktober-activiteiten in Leiden verplaatst naar 1 oktober (het is toch een soort gereformeerd carnaval, en dan vier je op zondag geen feesten), dus ik heb gisteren hutspot gegeten. Dat eet ik maximaal 1 keer per jaar, met een uitschieter naar 2 keer, want ik vind het eigenlijk niet zo lekker, omdat je er wel een mooie chauvinistische draai aan kan geven, maar het blijft babyvoer.

Horen: in het kader van dingen die ik niet had gedacht ooit te horen: burgemeester Lenferink die Spaans spreekt, vanwege het thema van deze 3 october-vieringen ‘Ont-Spanje’ (elk jaar een nieuwe slechte woordspeling is ook een prestatie), in het kader van de uitreiking van de Leidse erepenning. In 20 minuten hoorde ik een heel goeie en toen een heel slechte speech. Het kan verkeren in de retorica, en helaas doet het dat ook.

Ruiken: ik had vandaag geen zin om te douchen, dus toen heb ik een boel deo en parfum op mezelf gespoten (Lodewijk XIV kon er ook mee wegkomen) en droogshampoo in mijn haar gedaan. Er hangt nu dus een wolk van kunstmatige schoonheid om me heen.

Zien: ik ben weer lekker veel aan het lezen, dus ik heb veel oogcontact met mijn ereader. En dat vind ik prettig, want ik vind lezen fijn. Zou ik vaker moeten doen.

Voelen: ik ging woensdagavond rustig rennen, en toen ben ik van de stoep gevallen. Mijn lievelingsbroek is stuk, mijn linkerknie zit onder de schaafwonden (ik zie eruit als een kindje met pleisters op de knie) en mijn rechterknie is dik en blauw. Ik kan niet rennen en daar baal ik van. Maar de grootste blessure is aan mijn ego. Dat doet behoorlijk zeer.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.