Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: ik zit nu tot over mijn oren in IDFA, wat betekent dat ik vooral dingen eet die ik in de buurt van het Rembrandtplein kan kopen. Dat komt neer op het assortiment van AH To Go, want ik heb mijn schema zo nerveus gepland dat ik weinig tijd tussen de films heb, maar op zich is dat geen ramp, want ik vind de wrap met falafel en een groot deel van het aanbod aan salades eigenlijk best lekker.

Horen: allerlei talen. Leuk is dat. Komt ook door IDFA: donderdag hoorde ik La Chana live Spaans spreken, in Peshmerga sprak de verteller Frans en de Peshmerga vermoedelijk Koerdisch (maar ik weet het niet zeker), bij In Loco Parentis hoorde ik stevige Ierse accenten en bij Sealers spraken de Noorse zeehondjesknuppelaars Noors.

Ruiken: het ruikt buiten heerlijk. Echt zo’n herfstlucht, ik kan daar heel erg van genieten. Ik ben de laatste tijd veel aan het wandelen (ik heb nog steeds weinig energie, dus 2x sporten en 1x rennen is het maximum haalbare, maar als ik overal heen wandel verbrand ik misschien nog wel wat), en dan is het heerlijk om gewoon de geuren van de stad op te snuiven.

Zien: al die documentaires dus. Na vanavond staat de teller op 13, en er komen er nog 4, waarvan ik er 1 2x zie, dus de eindstand van deze IDFA zal 16 films bedragen. Ik heb weleens een voller jaar gehad, maar ik ga volgend weekend met mijn sprs.me, dus dan kan ik geen docs kijken. You win some, you lose some.

Voelen: ik ben kapot. Wellicht hangt dit samen met het feit dat ik naast mijn baan op school en mijn politieke dingen (deze week maar liefst 3 avondbijeenkomsten) ook 13 films op IDFA heb gekeken, waarvan een deel gemodereerd, dus dat moet allemaal voorbereid worden, en ook nog heb gesport en weet ik veel, maar los van het feit dat het ongetwijfeld mijn eigen schuld is: ik ben kapot.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.