Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: deze week heb ik zoveel verschillende dingen gegeten, dat  het bijna niet mogelijk is om het allemaal op te sommen. Naast alle gerechten op het collegiale Kerstdiner was er ook nog het pre-Kerstdiner bij F & A, waar we poussins aten en wild zwijn, maar misschien was het hert, en gisteren hebben M en ik oesters en een heerlijk stuk zalm uit de oven gegeten. En vanavond eten we samen buiten de deur.

Horen: het is Kerst, dus de Kerst-CD’s staan op repeat, maar elke keer als ‘Last Christmas’ voorbij komt, ben ik wel een beetje verdrietig. Ik mis George Michael nu al.

Ruiken: ik heb deze week een geurkaars aangestoken. Ik was alleen thuis, het huis was opgeruimd, ik heb een boek gepakt en de fik in mijn geurkaars gezet. Ik vond het heel prettig, maar dat kwam waarschijnlijk slechts ten dele door de overigens heerlijke kaars.

Zien: er waren deze week maar liefst 2 vergaderingen van de gemeenteraad. Dinsdag een reguliere, en donderdag namen we afscheid van Noor van der Vlist, de onvolprezen griffier. Die heb ik dus voor het laatst gezien – althans, op haar voor mij vaste plek naast de burgemeester.

Voelen: ik ben dus toch ziek geworden. Ik heb er maar 2 lessen voor gecanceld, want ik had verder echt geen tijd, maar ik denk dat het voor mij wel beter was geweest als ik gewoon een dag in bed was gebleven. Aan de andere kant: het is vanzelf gekomen en het is ook vanzelf weer weggegaan. Nu is er niks meer aan de hand. En als je met Kerst niet gelukkig bent, dan heb je geen geluk in je.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.