iPhone,  Telefoon

Nieuwe telefoon

Eens in de zoveel tijd bestel ik een nieuwe telefoon. Daarvoor zijn er verschillende mogelijke redenen: de kosten voor het vervangen van het scherm dat in 100 stukjes was gevallen zouden hoger zijn dan de waarde van de telefoon, ik moest een nieuwe hebben want mijn oude was gejat (die kreeg ik van de verzekering overigens, dus dat was fijn) of mijn moeder, die mijn oude telefoon altijd van me overneemt, wilde een upgrade. Deze laatste reden pas ik overigens het vaakst toe, want dan kan ik een uitermate egoïstische actie (het bestellen van een nieuwe telefoon) motiveren met altruïstische motieven (ik wil niet dan mijn moedertje met een slechte telefoon rondloopt), en dit was ook de reden dat ik onlangs besloot mijn iPhone 7 Plus te vervangen. Ik had deze overigens nog niet zo heel lang, het was namelijk de vervangende telefoon van de telefoon die gestolen was, en dat is ongeveer anderhalf jaar geleden gebeurd, maar goed, ik was aan het sparen voor een nieuwe, en ik had het benodigde bedrag bij elkaar, dus ik zag eigenlijk geen reden om nog langer te wachten. Ik ben een Apple-fangirl, dus ik hoef op zich niet heel veel keuzestress te hebben, want alle modellen van Samsung, Huawei of Fairphone, hoe prachtig ook, vallen bij voorbaat af, want het zijn geen iPhones. Toch vond ik het nu lastig om te kiezen welk model ik wilde, omdat er iPhones zijn met cijfernamen (10 of 11) en met letternamen (XS en XE) en ik heb helemaal geen zin om me daarin te verdiepen.

Toch is het me gelukt om tijdens het wachten op mijn agendapunt in een raadscommissievergadering (dan zit je, vanwege corona, in een aparte ruimte je vooral gigantisch te vervelen) een keuze te maken en een telefoon te bestellen. Ik heb gekozen voor een iPhone 11 Plus, want uiteindelijk heb ik mijn principe ‘Als ik een nieuwe telefoon koop wil ik ook de gaafste’ toegepast, en meteen ook een hoesje besteld. Ik heb al jaren een BookBook om mijn telefoon, zodat hij eruit ziet als een zakbijbeltje, en ik vind dat niet alleen een mooi hoesje, maar hij is ook handig, want mijn passen kunnen erin, zodat ik zeker weet dat ik alles* kwijt ben als mijn telefoon gejat wordt (ja, been there, done that). De telefoon kwam een dag eerder dan het hoesje, dus ik heb mezelf gedwongen om hem in de verpakking te laten tot ik de boel compleet had. Maar daarna heb ik hem ook nog keihard 10 dagen onaangeroerd gelaten, want ik had er de tijd, energie en kracht niet voor om met mijn nieuwe speeltje aan de slag te gaan. Bovendien, en dit is misschien wel het ijdelste wat ik ooit hier zal bekennen, had ik last van eczeem op mijn gezicht en wilde ik de prachtige nieuwe selfielens niet contamineren met mijn schurftige smoel. Hoe dan ook: ik heb de telefoon nu een week in gebruik en hij bevalt heel goed. Ik ben er zowaar ook mee gaan bellen (dat haat ik, maar het was deze week extreem vaak nodig). Nou maar hopen dat mijn moeder ook tevreden is met haar upgrade!

* Ik doe dramatisch: in mijn telefoonhoesje zit mijn pinpas, OV-chipkaart en mijn pretpassen (museumkaart, Cineville, sportschoolpas) – de rest bewaar ik in het kader van de risicospreiding in een apart mapje. Ik ben wel een beetje dom, maar niet heel erg.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.