D66

Campagne

Op het moment is er niets anders dan D66 in mijn leven. Andere dingen doen verwoede pogingen om hoog op te mentale agenda te komen (de belastingaangifte, bergen nakijkwerk, de stapels kleren waar ik overheen moet klimmen om bij mijn föhn te komen), maar twee laatste weken van een verkiezingscampagne weten zich wel als het meest urgent te manifesteren. Zo heb ik als toeschouwer drie debatten bijgewoond, in de demokraam gestaan, samen met M de wijk in de meest ruime zin van het woord (en postcodegebied) geflyered en een expatontbijt bijgewoond. Het hoogtepunt voor mij was dat ik maandag in de Lakenhal in het grote Leidse cultuurdebat D66 mocht vertegenwoordigen. Ik hou erg van debatteren, nou ja, in elk geval hou ik erg van discussiëren, en dit was heel leuk om te doen. Ik vond het al met al best spannend en dat was geloof ik ook wel een beetje te zien, maar het smaakte naar meer.

debat

Om ervoor te zorgen dat ik de komende 4 jaar actief aan het gemeentelijk debat kan blijven deelnemen, heb ik ook een persoonlijke campagne. Die voer ik onder de hashtag #lijst1nummer13. Er zijn flyers, een persoonlijke en een voor de internationals (zo noemen we expats tegenwoordig), boekenleggers, fruitstickers en visitekaartjes. Vandaag (de 13de) ben ik begonnen met mensen persoonlijk vragen of ze op me willen stemmen en mensen op mijn kandidatuur willen attenderen. Zondag ga ik de wijk waarin ik woon canvassen. Maar zoals meestal is juist datgene wat je niet voorbereidt het meest succesvol: een oud-leerling vroeg mij of ik een persoonlijke poster had voor in zijn studentenhuis, en die had ik niet, dus toen heb ik er een ontworpen. ‘Stem op de juf van Bob’ is een in 30 seconden tot stand gekomen slogan, en iedereen is razend enthousiast. Inmiddels hebben Gijs, Renate, Meindert en Jasper ook een eigen poster. Ik ben benieuwd of het nog wat oplevert…

stemopdejufvanbob

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.