Lijstjes

De 10 van woensdag

Ik heb een to do list, en daar staan ongeveer 20.000 dingen op. Sommige al jaren, dus je zou denken dat die misschien zo onderhand prioriteit hebben gekregen, maar dat val eigenlijk heel erg mee. Maar om ze toch niet helemaal te negeren: 10 dingen die ik misschien toch echt een keertje moet gaan doen.

  1. Een afspraak maken met 2 vrienden die ik al 3 jaar niet gezien heb om de Groupon die ik al 4 jaar op voorraad heb om een uur in een Ferrari te rijden in te wisselen. Waarschijnlijk is de Groupon al lang niet meer geldig, maar we zullen zien. Of niet.
  2. Samen met B een afspraak maken met een oud-collega die 3 jaar geleden gepensioneerd is. Hij is nota bene vanwege gezondheidsredenen gestopt met werken, dus daar gaat de tijd misschien toch wel dringen.
  3. Mijn beeld afmaken. Ik heb een beeldhouwcursus gedaan, ook 3 jaar geleden, en het beeld was bijna klaar. Bijna. En dat is het nog steeds. Een middagje vijlen en dan het bladgoud erop, en het is af.
  4. Folder maken. Dat is een folder voor het personal chef bedrijf, waar inderdaad nog steeds geldt dat ik best wat klanten zou kunnen gebruiken. Aan de andere kant: als je het te druk hebt om een folder te maken, heb je het misschien ook te druk voor het werk dat eruit voortvloeit.
  5. Bloed geven. Dit wil ik dus heel graag weer een keer doen. Ik heb het weleens gedaan, en toen een tijdje niet, en toen heb ik me laten tatoeëren en toen mocht het een jaar niet, en nu kom ik er maar niet toe.
  6. Naar de tandarts. Al een jaar ongeveer niet geweest, ik heb ook geen klachten, maar toch. Ik heb maar een gebit, dus ik zal er binnenkort aan moeten geloven.
  7. Een stoomreiniger kopen en de tegels in de badkamer schoonmaken. Glasmozaïek: prachtig spul. Veel voegjes ook. Dus veel viezigheid. En ik vind mezelf toch eigenlijk te gaaf om urenlang op mijn knieën te zitten met een schrobborstel.
  8. Nudge checken. Ik weet geeneens meer wat dat is en waarom ik het wil checken. Ik denk dat het hierom gaat. Interessant. Ik zal het een keer checken.
  9. Servies en textiel inventariseren. Ik heb in een paar etappes serviesgoed en bestek voor 50 man aangeschaft, en er is in de tussentijd hier en daar nog wel eens wat gesneuveld. En schorten, sloven en theedoeken heb ik ook genoeg. Denk ik. En daarom lijkt het me wel een goed plan om de boel een keertje te tellen. Ik doe het als de schuur klaar is.
  10. De oranje spooons map rationaliseren. Toen ik net begon met mijn bedrijf heb ik kilo’s papier vergaard met allerlei interessante informatie en die in een mooie oranje map gedaan. Een groot deel van die informatie is al lang niet meer interessant en zou dus naar het vierkante archief verplaatst moeten worden. Ooit – want ik heb er gewoon eigenlijk nooit zin in. Mappen opruimen is gewoon niet sexy.

Bij het opstellen van dit lijstje heb ik ook iets kunnen wegstrepen: een afspraak maken om te lunchen met een collega die ooit overspannen was. Maar die is inmiddels alweer aan het werk en ik zie hem altijd op school. Toch nog een vinkje kunnen zetten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.