Liedjes,  Lijstjes,  Praatjes

De 10 van woensdag

Ik ben doorlopend in discussie met Spotify, en dan vooral vanwege de behulpzame suggesties, want die vind ik doorgaans eerder beledigend dan dat ik denk ‘hè ja, jongens, bedankt voor de tip’.

  1. Je hebt onlangs naar The Chemical Brothers geluisterd. Wil je The Prodigy proberen? (Nee, want dan had ik onlangs wel naar The Prodigy geluisterd)
  2. Je hebt João Gilberto geluisterd. Luister ook eens naar Madeleine Peyroux. (Vanwaar ineens die gebiedende wijs? En ik luister ook weleens naar Madeleine Peyroux, maar nooit geïnspireerd door João Gilberto. Wat is de overeenkomst eigenlijk? Dat ze allebei in een rare taal zingen?)
  3. Als je Lou Reed leuk vindt, probeer dan Joe Cocker eens. (Dat is hetzelfde als zeggen ‘Als je biefstuk lekker vindt, probeer dan spruiten eens.’ Heeft er niks mee te maken, jongens, helemaal niks)
  4. Je hebt Paul Simon geluisterd. Hier is een album dat je vast leuk vindt: The Best of Bonnie Raitt. (Nee hoor)
  5. Als je George Michael leuk vindt, kunnen we je Robbie Williams aanbevelen. (Want?  Engels? Ex-boyband? Moet ook nodig uit de kast komen?)
  6. Mensen die luisteren naar Simon & Garfunkel luisteren ook naar Bob Dylan. (JE MEENT HET)
  7. Aanbevolen voor jou: Lenny Kravitz. (Graag. Naakt als het kan, en hij hoeft er heus niet bij te zingen)
  8. Heb je Blurred Lines van Robin Thicke al gehoord? Probeer het eens. (Ja, ik heb het gehoord. Te vaak. En ik vind het een naar nummer, dus ik ga het niet nog een keer ‘proberen’)
  9. Luister eens naar R. Kelly. Populair in je regio. (Mijn regio? Is Transvaal 1 in Leiden het epicentrum van de R. Kelly-verering? Interessant. Maar nee, dank je, Spotify)
  10. Als je Acda & De Munnik leuk vindt, probeer dan Frank Boeijen Groep eens. (Nee. Gewoon nee)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.