Chocolade,  Dieet,  Eten,  Internet

Build your own bar

Ik ben aan de lijn. Nou is dat niet heel raar, want ik ben een beetje dik, en dikke mensen zijn altijd aan de lijn (zo zie je eigenlijk ook zelden dunne mensen Cola Light drinken, dat zou op zich toch een teken moeten zijn). Het dieet dat ik kies wisselt sterk: ik heb ooit goede resultaten geboekt met Weight Watchers, maar daar kreeg ik een totaal neurotische obsessie met eten van (ik was alleen maar aan het bedenken wat ik wanneer ging eten en hoeveel punten het was), toen ben ik dezelfde kilo’s nog een keer afgevallen door geen koolhydraten meer te eten en een personal trainer te nemen (de theorette achter het effect was dat ik door te stoppen met koolhydraten genoeg energie had om me door Jeffrey door de sportschool te laten rammen), en op het moment target ik die eeuwige 10 kilo door te voedselzandloperen (alweer een mooi nieuw woord voor de 21ste eeuw).

voedselzandloper

Dat betekent concreet dat er weinig is veranderd in mijn dieet, behalve dat ik nu ontbijt met havermout met fruit, geen melk, slagroom of boter meer mag en minder rood vlees eet. Op zich allemaal overkomelijk, en het wordt ruimschoots gecompenseerd door het feit dat ik donkere chocolade mag eten. Dat alles werd nog veel mooier toen ik zoveel bleek te hebben gebeld bij T-Mobile dat ik genoeg telefoonmiles had gespaard om gratis een reep te maken bij de firma Chocstar. Je kan kiezen uit welke chocolade je wilt, en daar dan allerlei zelfgeselecteerde ingrediënten aan toevoegen. Ik bouwde de ‘Susannah 1’ (inderdaad, ik anticipeer op meer repen): hele donkere chocolade met pistache noten, superfruit mix, goji bessen, amandelen en cacao nibs. Kortom, helemaal vol met superfoods en 100% voedselzandloper-proof.

chocstar

Hij kwam binnen 48 uur en het is de mooiste reep chocolade die ik ooit heb bezeten – hij is echt heel rijk gevuld en ontzettend lekker. Ik mag van mezelf 2 blokjes per dag, dus ik doe er ook nog wel even mee, en dan denk ik dat ik de ‘Susannah 2′ ga concipiëren. Zoals het er nu naar uitziet wordt dat weer een heel donkere met frambozen, goji bessen en cacao nibs. Maar het hoeft allemaal niet zo serieus en gezond, hoor: je kan ook melkchocola nemen en die helemaal aftoppen met marshmallows, smarties en gummibeertjes. Als ik mezelf ooit ontzandloper, kan ik de ideale reep voor moeilijke momenten, een limited edition van Tony’s Chocolonely van 2012, witte chocolade met frambozen en knettersuiker nabouwen. Voor elk meerdere soorten wils dus – heerlijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.