Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: niet heel veel. Lekker, zo’n verkoudheid. En dat terwijl ik zulke mooie etentjes had, deze week: woensdag bij In Den Doofpot in Leiden en vrijdag bij Shabu Shabu (ook in Leiden, maar dat maakt bij ketens niet uit). Zaterdag aten we bij Le Courage in Maastricht, en toen proefde ik gelukkig iets meer: de amuse, pompoensoep met truffelolie en chorizo, was zeer de moeite waard.

Horen: toen ik de hele dag sneu aan de laptop ziek zat te wezen heb ik weer een andere Spotify-playlist ontdekt, de ‘Sunday Morning playlist’, die ik minder fijn vond dan die van vorige week, maar verandering van wijs doet luisteren, schijnt.

Ruiken: ook niet zoveel. Ik vermoed dat andere mensen mij wel ruiken: in positieve zin omdat ik mijn eigen parfum niet ruik, dus er nog een extra pufje bij doe, en in negatieve zin omdat je van 24 uur per dag door je mond ademen best vies gaat ruiken.

Zien: het uitzicht vanaf de Euromast, het eiland van Brienenoord, en Maastricht. Het is carnaval en dat was ik even vergeten toen ik dit weekend geboekt heb. Ik vier geen carnaval, maar geen carnaval vieren in Maastricht is een uitdaging op zich.

Voelen: ik zal even niet meer klagen over ziek zijn en zeggen dat ik wel weer zin heb om naar school te gaan. Ik voel me eigenlijk best ontspannen. Eens even kijken hoe lang ik dat vol weet te houden…

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.